Postavke
kolačića

Pregledi hrvatskih branitelja u Općoj bolnici Gospić se nastavljaju

Ravnateljica Opće bolnice Gospić mr. Sandra Čubelić, dr. med. spec. pedijatar  u Ministarstvu hrvatskih branitelja potpisala novi Ugovor za sistematske preglede hrvatskih branitelja uz novost da će tijekom 2023. godine pravo na sistematski pregled imati i njegovatelji 100% HRVI.

Sistematski pregled hrvatskih branitelja u Općoj bolnici Gospić obavlja se uspješno od 2017. godine, uz napomenu da je Opća bolnica Gospić svoj Ugovor ispoštivala u 100% obimu.

Tijekom 2019. godine pregledan je najveći broj branitelja, njih 1000, a tijekom COVID-a su također  nastavljeni sistematski pregledi hrvatskih branitelja. Prema navodima bolničke koordinatorice sr. Mare Stilinović, branitelji se rado odazivaju na preglede, a to je izuzetno bitno obzirom da je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved objavio podatke da je samo 8% branitelja tijekom pregleda imalo potpuno uredne nalaze dok je više od 50% ljudi zbog maligne ili kronične  – nezarazne bolesti  zahtijevalo daljnje liječenje i obradu.

Prvi termini u 2023. godini za sistematske preglede su 11. I 18. ožujka 2023. godine. 

Podijelite sadržaj
Play Video

Ministar branitelja u posjeti općini Karlobag

U subotu župan Ličko-senjske županije Ernest Petry zajedno sa potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom posjetiti će općinu Karlobag. Tom prilikom obići će

Podijelite sadržaj

Velika pobjeda tigrova iz Otočca!

Prednatjecatelji su u 16. kolu ugostili NK Ogulin i nakon rezultatskog minusa u prvom poluvremenu, u drugom poluvremenu preokrenuli rezultat u svoju korist. Čestitke na

Podijelite sadržaj
Play Video