Postavke
kolačića

Preminuo dugogodišnji predsjednik KUD-a Lipa Sinac Milan Orešković, Mića Pan.

Milan Orešković rođen je u Sincu 25. kolovoza 1942. godine, gdje je završio osnovnoškolsko obrazovanje. Radni vijek provodi na raznim rukovodećim poslovima sve do umirovljenja. Meštar od pozornice sudjelovao je u brojnim glazbenim manifestacijama. Od malih nogu pokazuje ljubav prema glazbi, kako pjevanju tako i sviranju tambure. Veliki glazbeni angažman imao je unutar ličke regije. Predsjednik KUD-a Lipa Sinac od 1984. do 1998. godine.

Bio je dobar čovjek, pravedan, pošten, okupljao je ljude i uvjeravao ih da čine samo dobro. Volio je neizmjerno svoj Sinac i Liku. Imao je na svakom nastupu pozornicu i publiku u malom prstu. Do kraja je ostao vjeran tradiciji ličkog kraja i domaćoj pjesmi. Volio je svoju domovinu Hrvatsku. Kulturno umjetničko društvo “Lipa” Sinac čuva i promovira tradicijske napjeve, običaje i glazbu ličkog zavičaja. Nastupali su diljem Europe. Također, njihova suradnja s Gradišćanskim Hrvatima na hodočašću “PO STAZAMA NAŠIH STARIH” osvijetlila je važnost očuvanja kulturnih veza. 

Godine 2016. Milan Orešković, Mića Pan osvojio je Nagradu Grada Otočca za životno djelo.
Počivao u miru Božjem!

Podijelite sadržaj
Play Video

Autentični hrvatski suveniri iz Kutereva

Dario Pupilj iz Kutereva vlastitim rukama izrađuje različite suvenire. U izradi suvenira potrebna su tri ključa, znanje, ljubav prema drvetu i strpljenje.  Drvo je materijal

Podijelite sadržaj
Play Video