Preminuo svećenik Ivica Miloš

Mnoge je iznenadila vijest da je danas u bolnici u Karlovcu preminuo svećenik Ivica Miloš koji je 2001. godine zaređen za prvog svećenika Gospićko-senjske biskupije. Dragi Bog skromnog je i plemenitog svećenika uzeo sebi kao svoga pastira na službi u župama Ogulinsko Zagorje i Modruš.

Ivica Miloš rođen je 1975. godine u općini Bugojno u BiH, odakle je prognan te se sa svojom obitelji i sumještanima u vihoru rata doselio u Korenicu odakle je krenuo svećenički put koji je ostavio traga u župama Pazarište, Klanac, Aleksinica gdje je Ivica Miloš 13 godina bio svećenik.

Iznenadna smrt iznenadila je gospićkog gradonačelnika Karla Starčevića koji je za svećenika Ivicu ima samo riječi hvale. Bio je čestit, krasila ga je skromnost i plemenitost. Zajedno smo napravili Pastoralni centar u Donjem Pazarištu, rekao je Starčević. Sa skromnim svećenikom opraštaju se i kolege svećenici . Dragi prijatelju napustio si nas prebrzo, sjećat ću te se po tvojoj skromnosti i jednostavnosti koju si širio među nama, znam da si Gospodinu uvijek bio vjeran i u trenutcima kad ti je bilo teško uvijek si to viteški podnosio. Teška bolest pogodila te ovih dana i vjerovali smo da ćeš ju nadvladati ipak Gospodin te je pozvao k sebi u svoje Kraljevstvo gdje nema boli i tuge i izbavio te iz ove doline suza u kojoj svi živimo. Sada si s Bogom licem u lice neka te uvede u svoje Nebesko kraljevstvo! Počivaj u miru … u Raj poveli te anđeli., napisao je svećenik Ivan Blaževac.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj

110.godina Cerovačkih špilja

Prije 110 godina, na području južnog Velebita, otkrivene su Cerovačke špilje.Otkrivene su prilikom radova na izgradnji Ličke pruge koje je predvodio inženjer Nikola Turkalj. Park

Podijelite sadržaj
Play Video