Priča o samozatajnim nogometnim herojima Gospića koji su srcem i ljubavi izborili Treću nogometnu ligu, ali neće igrati jer nema novca

U moru loših vijesti lijepa je ona da su nogometaši Gospića 91 osvajanjem trećeg mjesta u 4 HNL Zapad dobili licencu da od jeseni igraju u jakoj 3 HNL.

No, po svemu sudeći svoju nogometnu kvalitetu neće moći pokazati među jačim nogometom, jer zbog manjka novca ostati će nažalost na istom mjestu, na razočarenje igrača, Uprave i ljubitelja nogometa, jer nogomet u Gospiću slavi 100 godina i ima zdrave temelje, jer trenutno uz seniorsku – prvu momčad ima i pet generacija mladih talentiranih nogometaša sa više od 120 djece, što je bogatstvo jednog malog grada koji je već desetljećima rasipa gradski novac posvuda, a najbolji primjer je Ženski košarkaški klub Gospić koji je godinama igrao prvu ligu bez i jedne domaće igračice i na kraju propao.

SRCEM I LJUBAVI ZA GRAD I NOGOMET

Priča o nogometašima Gospića tim je jača jer plasman u treću nogometnu ligu nogometaši su ostvarili igrajući srcem i ljubavi za nogomet.

Mi smo ušli u treću ligu da niti jedan igrač nije plaćen. U četvrtoj ligi svi klubovi plaćaju igrače, priča nam ponosno jedan nogometaš Gospića, dodajući da ih je netko jučer u večer nakon što su izborili viši Rang u restoranu Maki počastio večerom i jednim sokom, valjda kao jedinu nagradu za plasman u ligu više koju bi tako željeli vidjeti, ali čini se sve ostaje na željama, jer čini se za sve drugo ima novca samo za one stvari koje dokazano vrijede – nema.

Inače, zanimljivo da primjerice gradovi Senj i Otočac imaju od Gospića duplo manje godišnje proračune, a tri puta više izdvajaju za nogometne klubove. Grad Senj NK Nehaju godišnje osigurava 350 tisuća kuna, a grad Otočac NK Otočac čak 450 tisuća kuna. Grad Gospić prošle je godine za nogometni klub sa 5 generacija mladih osigurao 150 tisuća kuna, dok primjerice grad Novi Vinodolski godišnje za NK Vinodol izdvaja 935 tisuća kuna.

Biti će zanimljivo vidjeti stav grada Gospića nakon što su nogometaši srcem i ljubavi na terenu izborili veliku pobjedu i vratili slavu nogometu u Gospiću.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Valentinovo u KIC-u

Kako ne biste trebali previše razmišljati gdje izvesti svoje bolje polovice za Valentinovo, Kulturno informativni centar Lovinac Vam nudi rješenje! Pozivamo SVE željne dobre zabave

Podijelite sadržaj
Play Video