Postavke
kolačića

Prijem za otočku sportsku nadu

Danas je u kabinetu ličko-senjskog župana organiziran prijem sedamnaestogodišnje Karle Lončar iz Otočca koja je tijekom 2022. godine osvojila 13 medalja među kojima treba izdvojiti brončanu medalju za osvojeno 3. mjesto na Nacionalnom seniorskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji seniorki (-62 kg), kao i osvojenu broncu na Nacionalnom juniorskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji (-63 kg).

Mlada Karla je koncem 2022. godine po prvi put u sportskoj karijeri sudjelovala i na natjecanju koje se boduje na svjetskoj razini odnosno na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine (E2/G2 kategorije) u Sarajevu, kojom prigodom je nastupila kao juniorka u kategoriji (-63 kg) te osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju slijedom čega je uvrštena među prvih 50 natjecateljica (-63 kg) na svjetskoj ljestvici te se trenutno nalazi na zavidnom 29. mjestu.

Karla Lončar je rođena 29. lipnja 2005. godine u Rijeci, živi s roditeljima i dva brata u Otočcu, gdje pohađa 3. razred srednje ekonomske škole. Članica je Taekwondo kluba „GACKA“ iz Otočca u kojem aktivno trenira 10 godina te je nositeljica crnog pojasa 2. poom/dan.

S obzirom na činjenice da je uz veliku upornost i odricanje sportašice Karle Lončar, većina njezinih uspjeha postignuta zahvaljujući njezinom treneru iz Taekwondo kluba „GACKA“ Nikoli Pemperu, kao i njenim roditeljima koji snose veći dio troškova kako bi Karla mogla sudjelovati na natjecanjima i dodatno se razvijati u sportu, danas je u kabinetu župana organiziran prijem kojom prigodom je župan Petry uručio Karli ček od 400 eura kako bi mogla pokriti troškove jednog od sljedećih natjecanja.

Na prijemu su uz Karlu i njezinog trenera Nikolu Pempera nazočili njezini otac i majka, te zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić i pročelnica Valentina Zdunić.

U ime Taekwondo kluba „GACKA“ kratko se obratio Nikola Pemper koji je zahvalio Ličko-senjskoj županiji i županu Petryju što su prepoznali darovitu sportašicu, ujedno nabrojivši sve sportske rezultate koje je Karla u karijeri postigla.

Karla Lončar se također obratila nazočnima i zahvalila se Županiji koja je prepoznala njezine uspjehe, dok je župan Petry čestitao Karli na postignutim rezultatima, naglasivši da će Ličko-senjska županija i dalje pratiti njezine uspjehe i pomagati u razvoju sportske karijere kako njoj tako i drugim mladim sportašima s područja županije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video