Pročelnik HGSS Stanice Gospić izabran za do pročelnika Službe na nacionalnoj razini

Na održanom Vijeću Stanica u Starigradu, Josip Brozičević pročelnik gospićke Stanice HGSS-a izabran je za novog dopročelnika HGSS-a na razini Hrvatske. Zamijenio je velikog Vinka Prizmića koji je dužnost pročelnika obnašao punih 16 godina, a posljednje 2 godine bio je u ulozi dopročelnika Službe. 

Vijeće Stanica HGSS-a kojeg čine predstavnici svih 25 Stanica u Hrvatskoj dalo je povjerenje Josipu Brozičeviću za ovu odgovornu, moralnu, volontersku i nadasve časnu dužnost. Predstavnici svih Stanica na ovom Vijeću i prije svega kolege prepoznali su vrijedan, stručan i odgovoran 17 godišnji Josipov spašavateljski staž pa tako snažna podrška iz cijele Hrvatske nije bila upitna. 

„Temelj i najveća vrijednost Hrvatske gorske službe spašavanja su njeni ljudi pa tako i članovi Stanice Gospić više od 30 godina nesebično daju cijelog sebe samo s jednim ciljem a to je spasiti ljudski život, a nemali broj puta su to učinili kada to nije mogao nitko drugi. Uz tako motivirane i stručne kolege i podršku matične Stanice kao i podršku svih ostalih Stanica obavljati ovu odgovornu i časnu funkciju biti će sigurno jednostavnije i lakše“. Stanica Gospić pokriva najveće ali i terenski najzahtjevnije područje u Hrvatskoj a sve temeljne djelatnosti nastoji obavljati besprijekorno. 

Da je naš nesebični rad i angažman prepoznat govori nam i veliko povjerenje i respekt kako među građanima, jedinicama lokalne uprave i samouprave tako i među svim Stanicama HGSS-a. Ta privilegija, vrijednost i osjećaj kada se spasi ljudski život, ne može se opisati i nema cijenu.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Kruščica u milijun boja

Za mnoge jesen je najljepše godišnje doba, jer priroda igra igru sa milijunima boja. I jezero Kruščica je u milijun boja, priroda uz vodu je

Podijelite sadržaj

Aeroklub Otočac – postani pilot!

Želite saznati kako postati pilot? Ako Vas zanima tema povijest zrakoplovstva i ako želite probati letjeti na simulatoru leta, posjetite 25.11.2023. godine prostorije Gackog pučkog

Podijelite sadržaj
Play Video