Proganjani domoljub, otac moderne Hrvatske, pobjednik u ratu -Franjo Tuđman

Na današnji dan 1999. godine umro je prvi predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman. Preminuo je u Kliničkoj bolnici Dubrava u 23 sata i 15 minuta. Neposredni uzrok smrti bile su komplikacije izazvane unutarnjim krvarenjem, a Franjo Tuđman je kao bolesnik u istoj bolnici ležao već tijekom prethodnih četrdesetak dana. Dr. Franjo Tuđman pokopan je 13. prosinca 1999. godine na zagrebačkom Mirogoju. Za tu je priliku izgrađena posebna monumentalna grobnica iza crkve Krista Kralja.

Usudio bih se štoviše reći: i najodgovorniju dužnost, jer ona obvezuje na čuvanje i zastupanje, jačanje i osiguranje punoga suvereniteta hrvatskoga naroda i neokrnjivih sloboda i građanskih prava svih državljana Hrvatske … Neka nam živi i napreduje demokratska i suverena Hrvatska! – Franjo Tuđman, dio govora u saboru 30.svibnja 1990.

Neka mu je vječna slava i hvala!

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Valentinovo u KIC-u

Kako ne biste trebali previše razmišljati gdje izvesti svoje bolje polovice za Valentinovo, Kulturno informativni centar Lovinac Vam nudi rješenje! Pozivamo SVE željne dobre zabave

Podijelite sadržaj
Play Video