PROJEKT OD 50 MILIJUNA KUNA Zahvaljujući županu Petriju u Lici ide obnova čak 38 stambenih zgrada

Ernest Petry, ličko senjski župan prije pola godine u kampanji za novog ličko senjskog župana obećao je da će kada postane župan zalagati za obnovu najvećeg ličkog stambenog naselja – Lički Osik.

Pola godine kasnije obećanje se i ostvaruje i cijelo naselje Lički Osik ušlo je u projekt energetske obnove po socijalnom modelu, čime će se stanovnicima Ličkog Osika ispraviti nepravda koja im je nanesena nerješavanjem obnove ratom razrušenih i oštećenih zgrada na što su čekali sve od Oluje.

U projektu vrijednom čak 50 milijuna kuna obnoviti će se ukupno 38 stambenih zgrada, 32 u naselju Lički Osik, 4 stambene zgrade u Udbini i dvije u Donjem Lapcu.

Vlada RH je na zadnjoj sjednici prošle godine donijela Program suzbijanja energetskog siromaštva koji uključuje korištenje obnovljivih izvora energije u stambenim zgradama na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi za razdoblje do 2025. godine.

FOTO ARHIVA : Župan Petri u društvu Gorana Hanžeka, državnog tajnika za središnju obnovu u izbornoj kampanji u Ličkom Osiku obećao je obnovu velikog stambenog naselja

Podijelite sadržaj