Postavke
kolačića

Proslavili 50 rođendan Ličke kuće

Restoran Lička kuća, jedan od simbola Nacionalnog parka Plitvička jezera i ličke tradicije, prigodnom je svečanošću obilježio 50. godišnjicu postojanja i rada.

Izgrađen 1972. godine i uređen kao inačica etno muzeja, restoran Lička kuća svojim ambijentom i gastronomskom ponudom temeljenom na namirnicama lokalnog podrijetla od kojih su mnoge zaštićene oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality, kao proizvodi proizvedeni u ekološkoj oazi Lika destinacije i provjerene sljedivosti od obiteljske farme do stola, autentično oživljava bogatstvo tradicije ličkog kraja. Sama šetnja kroz restoran vodi vas u drugi svijet, umirujuću toplinu nekadašnje ličke kuće, dok mirisi i okusi vraćaju u djetinjstvo i kuhinju naših baka, gdje je hrana ručno rađena od namirnica iz domaćeg uzgoja.

Prigodom obilježavanja ove značajne obljetnice ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević zahvalio je djelatnicima restorana na predanom radu i iznimnom doprinosu utkanom u vrhunsku kvalitetu restorana naglasivši kako su Nacionalni park i Lička kuća predvodnici gastronomske priče destinacije Lika i kao takvi imaju privilegiju pomoći cijelom kraju plasirajući lokalno proizvedene namirnice na stolove gostiju. Ravnatelj Kovačević je napomenuo kako je restoran unatoč brojim transformacijama koje je doživio tijekom svoga postojanja u svojoj osnovi bio i ostao središte lokalnih gasto delicija.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video