PRŠI Danas u Gospiću potpisivanje ugovora za Projekt vrijedan gotovo 100 milijuna kuna

SVAKO SELO I ZASEOK NA PODRUČJU GRADOVA GOSPIĆA, OTOČCA I OPĆINE PLITVIČKA JEZERA IMATI ĆE PRISTUP INTERNETU

Gradu Gospiću kao nositelju projekta, uz Grad Otočac i Općinu Plitvička jezera koji sudjeluju u projektu, odobrena su financijska sredstva u maksimalnom iznosu od 75 milijuna kuna za provedbu Projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu za područje Grada Gospića, Grada Otočca i Općine  Plitvička Jezera (PRŠI) ukupno vrijednog 98 milijuna kuna. Implementacijom projekta svako selo i zaselak na ovim područjima Like imat će pristup internetskoj mreži velike brzine.

Projekt koji je započeo u srpnju 2017. godine obuhvaća implementaciju nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije (NGA) brzine od 100 Mbit/s na područjima svih naselja Grada Gospića, Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera na kojima trenutno nisu dostupne usluge širokopojasnog pristupa velikih brzina, odnosno na područjima na kojima operatori u sljedeće tri godine ne planiraju ulaganja u nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije.

Jedan je ovo od financijski najvrjednijih projekata financiranih sredstvima EU u Gradu Gospiću i Gospić je ujedno prvi grad u Ličko-senjskoj županiji koji će krenuti u provedbu projekta. Ugovor o projektiranju i građenju širokopojasne mreže u NGA bijelim područjima Gradova Gospića i Otočca i Općine Plitvička Jezera bit će potpisan danas s početkom u 11:00 sati u Uredu Gradonačelnika s izvođačem radova, tvrtkom UNIS Telekomunikacije d.d. Mostar. Ukupna vrijednost  radova iznosi 84.490.125,00 kn s PDV-om.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Grička vještica – novo izdanje

G𝑟𝑖𝑐̌𝑘𝑎 𝑣𝑗𝑒𝑠̌𝑡𝑖𝑐𝑎, magnum opus prve hrvatske profesionalne novinarke i najčitanije književnice, Marije Jurić Zagorke, stiže u novome, prekrasnom kolekcionarskom izdanju!  Od 𝑇𝑎𝑗𝑛𝑒 𝑘𝑟𝑣𝑎𝑣𝑜𝑔 𝑚𝑜𝑠𝑡𝑎 do

Podijelite sadržaj
Play Video