Postavke
kolačića

‘PUNJENA PAPRIKA POSTAJE SARMA’

U noći sa subote na nedjelju, točnije s 29. na 30. listopada, već tradicionalno se pomiče sat. Ovog ćemo puta odraditi promjenu s ljetnog na zimsko računanje vremena, a kazaljke će se tijekom noći u 3 sata pomaknut unatrag za jedan sat.

Neki ovu vijest obično dočekaju objeručke jer to znači jedan sat više sna, no ima i onih kojima nije to nije baš drago. a.

Neki su tako otkrili da pomicanje sata itekako utječe na njih. ”Kad se pomakne naprijed ja sam do jeseni šumasta. A unatrag se odmah bolja slika kaže”, napisala je jedna žena.

”Kad sam radila – ništa, ideš kao robot. Sad, kad sam u mirovini, nastojim imati neki red i jednostavno se izgubim”, ”Blesavo je što to uopće postoji”, ‘‘To je bespotrebna smotancija, bezveze! Neka ostave ovo zimsko vrijeme jer je to realno vrijeme kako sunčani sat pokazuje”, poručuju građani.

Više je njih koji zagovaraju da se kazaljke sa zimskog vremena uopće više ne pomiču. ”Neka ostane zimsko, to je jedino prirodno”, kažu.

Ipak, jedan se urnebesni komentar posebno istaknuo i otkrio da se godina dijeli na dva dijela – onaj kad se jede punjena paprika i onaj kada je na stolu sarma. ”Konačno punjena paprika i službeno prelazi u sarmu”, napisao je jedan čitatelj.

Valja podsjetiti i da se već nekoliko godina na razini Europske unije govori o ukidanju pomicanja sata, no dosad se države članice nisu mogle oko toga dogovoriti.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video