Postavke
kolačića

Radionica izrade stripa u Muzeju Gacke

Održana je prva radionica u sklopu “Muzejskog boravka”, novog edukativnog programa Muzeja Gacke. Na četiri radionice koje je vodio akademski umjetnik Ivan Svaguša sudjelovalo je oko 70 učenika Osnovne škole Zrinskih i Frankopana, a kroz dvosatne radionice polaznici su se upoznali sa jednom vrstom umjetnosti koja spaja književnost i likovnu umjetnost – STRIPOM. Učenici su učili o povijesti stripa i osnovnim tehnikama crtanja. 

Umjetnik Ivan Svaguša strpljivo je učenicima otkrivao tajne svoga zanata i poziva. Svoj prvi strip učenici su posvetili jednoj bliskoj temi, gradu Otočcu iz prošlosti.  Umjetnik je naglasio da  njihov gradić na otoku kojeg okružuje rijeka Gacka ne mora biti stvaran, to može biti i gradić u kojemu se isprepliće stvarnost i mašta, čudovišna bića i pojave, kao što to često susrećemo u stripovima. Zadatak je zagolicao dječju maštu i ubrzo su se glavice zamislile, a vrijedne ručice zaposlile.

 Učenici će vještine stečene na radionici u Muzeju Gacke uskoro moći primijeniti u školi. Sljedeća domaća zadaća iz Povijesti  bit će izrada stripa na temelju dogodovština Gaja Julija Cezara!

Profesorice: Danijela Orešković Gladović i Josipa Benčić

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskršnji doručak u Novalji!

Dobrodošli na naš tradicionalni 22. po redu Uskršnji doručak u Novalji! Bogata blagdanska trpeza i koncert grupe Cambi čekaju vas na sunčanom Trgu Bazilike! Ponedjeljak,

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video