Radionica “Rimljani u Gackoj”

U suradnji Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac i Muzeja Gacke završila je trodnevna arheološka radionica u sklopu zavičajne povijesti „Rimljani u Gackoj“ namijenjena učenicima šestih razreda. Uz pratnju profesorica Viktorije Cvitković i Danijele Orešković Gladović i stručno vođenje kustosa Dubravka Grčevića, učenici su razgledali stalni postav Muzeja Gacke i poslušali kratko predavanje o Rimljanima koje je održao kustos. Kasnije su rješavali brojne zadatke, bojali i rješavali labirinte.
Poznato je kako neki od najboljih sadržaja za učenje ne dolaze iz učionice, nego iz alternativnih prostora poput muzeja. Muzeji unaprjeđuju socijalni, kulturni, osobni razvoj pojedinca. Važan su izvor učenja izvan učionice. Ova je aktivnost pridonijela aktivnom promišljanju o zavičajnoj baštini i ulozi u lokalnoj zajednici.

Foto: Viktorija Cvitković, Danijela Orešković Gladović

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

OTOČKE BADMINTAŠICE ŽUPANIJSKE PRVAKINJE

U petak se naša školska sportska dvorana pokazala sretnim terenom za naše badmintašice, Alani Draženović, Mariju Orešković, Magdalenu Šepac i Melani Pielić, koje su izborile nastup na državnoj

Podijelite sadržaj
Play Video