Postavke
kolačića

Raspuštan OO HDZ-a Karlobag, povjerenik Boris Smojver

Pod predsjedanjem Ernesta Petryja, predsjednika HDZ-a Ličko-senjske županije, večeras je u prostorijama HDZ-a u Gospiću održana redovna sjednica Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije.

Uz članove Predsjedništva, predsjednike gradskih i općinskih organizacija HDZ-a te članove Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije, sjednici su prisustvovali i predsjednici zajednica HDZ-a Ličko-senjske županije odnosno Zajednice utemeljitelja „dr. Franjo Tuđman”, Zajednica branitelja „Gojko Šušak“, Zajednice žena „Katarina Zrinski“ te Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Ernest Petry članovima Županijskog odbora podnio je detaljno izvješće o radu u protekloj godini kao i o aktivnostima i planovima za nadolazeće razdoblje za što je dobio jednoglasnu potporu svih nazočnih.

Petry se zahvalio suradnicima te svim predsjednicima gradskih i općinskih organizacija na suradnji i podršci u radu.

Uz brojne aktivnosti i projekte koji su se provodili u proteklom razdoblju, Petry je istaknuo današnje usvajanje proračuna Ličko-senjske županije za 2024. godinu kojega su većinom glasova usvojili vijećnici Županijske skupštine, ujedno zahvalivši Vladi Republike Hrvatske i resornim ministarstvima bez kojih ne bi bilo moguće realizirati sve planirane projekte,koji su od iznimne važnosti za društvenu i gospodarsku revitalizaciju Ličko-senjske županije.

U radnom dijelu sjednice Županijske organizacije HDZ-a jednoglasno je usvojen Program rada ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije te Financijski plan za 2024. godinu. Petry je naglasio kako u nadolazećoj godini slijede izbori za Hrvatski sabor, izbori za Europski parlament te izbori za predsjednika Republike Hrvatske te da se očekuje maksimalan angažman svih općinskih i gradskih organizacija.

Na večerašnjoj sjednici Županijske organizacije HDZ-a kooptirani su u Županijski odbor Ivan Milinović, dosadašnji predsjednik Mladeži županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije, Željka Rukavina, tajnica Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije, a po funkciji novi član Županijskog odbora postao je i Marin Maras, novoizabrani predsjednik Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije.

Sukladno Statutu Hrvatske demokratske zajednice Županijski odbor HDZ-a Ličko-senjske županije raspustio je Općinsku organizaciju HDZ-a Karlobag.

Za povjerenika Općinske organizacije HDZ-a Karlobag imenovan je Boris Smojver uz šesteročlano povjerenstvo, dok je sukladno Statutu HDZ-a pokrenut i stegovni postupak protiv predsjednika Općinske organizacije HDZ-a Karlobag Ivana Tomljenovića o čemu će uskoro odlučivati Časni sud ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije.

Imenovani povjerenik Općinske organizacije HDZ-a Karlobag, Boris Smojver koji je ujedno aktualni načelnik Općine Karlobag te imenovano povjerenstvo općinske organizacije, dužni su u narednih, najduže šest mjeseci, provesti postupak unutarstranačkih izbora u općinskoj organizaciji Karlobaga.

Raspuštanje organizacije i stegovni postupak pokrenuti su nakon što je Ivanu Tomljenoviću danas u Karlovcu određen jednomjesečni istražni zatvor kao osumnjičenom da je 31. kolovoza u hranu za stoku „ubacio neutvrđenu smjesu otrova I. i II. skupine koji je štetan za ljude i toplokrvne životinje”, a koji je do današnjeg dana obnašao dužnost predsjednika Općinske organizacije HDZ -a Karlobag.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video