Postavke
kolačića

Ratar koji ne zna što je motika želi vodit Gospić

O kandidatu za zamjenika gradonačelnika Gospića Ivici Ici Kovačeviću dosta je nezahvalno pisati osobito kada čovjek bolje poznaje osobu koja se godinama uspješno prodavala kao “gradski dečko” Gospića, dok se nije odlučio nakon svega baviti lokalnom politikom i postati glavni idol Sanaderova perovođe Darka Milinovića.

Do prije nekoliko godina oni koji poznaju Icu bili bi ruku stavili u vatru da on nikad ne bi sjedio zajedno za stolom s ličkim poslijeratnim profiterom, a ne da će se doslovno zaljubiti u čovjeka koji je ” kriv” da grad dozna tko je u stvari pravi Kovačević.

Kovačević je godinama uspješno glumio da je ” gradski dečko “, da su pola grada seljaci koji dozvoljavaju da Sanaderove perovođe i razne “kume Maje ” vladaju gradom i svojim ponašanjem od Gospića prave selendru.

RATAR KOJI JE ZA POLA GRADA TVRDIO DA SU SELJACI

Sada, nakon svega ploča se potpuno okrenula i mnogi kada su sve doznali danas za one koje je Kovačević nazivao seljačinama misle da su se profilirali u gospodu, dok za Kovačevića tvrde da je seljačina valjda i iz razloga da su doznali da je Ico prije Domovinskog rata završio tek trogodišnju srednju školu i stekao zvanje ratara, iako nazivati Kovačevića ratarom i seljakom je grubo vrijeđanje poštenih seljaka, jer Milinovićev idol iako ima završenu škole za poljoprivredu, o poljoprivredi jedino zna preko televizijske emisije Plodovi zemlje.

ZVEZDAŠ SA MARAKANE

Zato ne čudi da je godinama većinu Milinovićeva kadra nazivao seljačinama, a svoju ratarsku diplomu je sakrio negdje u ladici i nje se sramio, jer pravi gospićki gradski dečki nisu seljaci.

Zato je za mnoge posve seljasto da je Milinović kao doktor od svih obrazovanih oko sebe uzeo sebi za zamjenika ratara koji nije uspio završiti sva četiri razreda srednje škole. Pošto je Milinović najavio da će biti volonter gradonačelnik i da će njegov zamjenik profesionalno voditi grad, sve sliči na gadno čerupanje.

Da je Kovačević poseban svjedoči i pisanje na društvenim mrežama da je kao “gradski dečko” s Marakane u hrpi Dinamovaca i pokojeg Hajdukovca bio kao rijetki navijač Crvene Zvezde. Zato ne čudi da je redovito odlazio na srpske slave u selima oko Gospića ili su to geste stvaranja suživota seljaka različitih vjera.

Godinama je glumio i rokera, a kada je postao idol Milinovića, počeo je obožavati tamburice i kititi harmonikaše što je veliko “preobraženje” ili tek potvrda ono što jest.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video