Postavke
kolačića

“Realizam ćorava sokaka”

Sljedeći petak – 10. svibnja 2024. – u 19 sati na katu Gackoga pučkog otvorenog učilišta Otočac bit će otvorena još jedna izložba iz ciklusa “Likovni umjetnici u Muzeju”.

Autor ove izložbe – koja je dio projekta samostalnih izložbi naziva “Realizam ćorava sokaka” – akademski je umjetnik Mislav Lešić, rođen u Županji, odrastao u Bošnjacima, a svoj angažman ostvaruje u brojnim umjetničkim i baštinskim projektima, među kojima je i nedavna suradnja s novootvorenim Muzejom bećarca.

“Realizam ćorava sokaka” bavi se umjetničkom interpretacijom baštine koja nestaje, u kojoj se šokački život Slavonije interpretira kroz likovni izraz koji spaja različite pravce, poput ruralizma, secesije i psihodelične grafike. Na ovoj izložbi, koja ostaje otvorena do 14. lipnja, bit će izloženo oko 20 radova, a izložbeni program i ove godine podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Otočac.

Izvor: Muzej Gacke

Podijelite sadržaj
Play Video

Manifestacija Vridne ruke u Novalji!

Bura, posolica i ljekovito bilje, esencija su koja paški sir čini toliko neodoljivim i prepoznatljivim, a vrijedne ruke naših ovčara brigom o paškoj ovci ovaj

Podijelite sadržaj
Play Video