Postavke
kolačića

Renomirani Ukrajinski ansambl u Gospiću

Zasluženi Prikarpatski ansambl pjesme i plesa Ukrajine Verhovina je renomirani i dobro poznati umjetnički ansambl u svojoj domovini, a i puno šire.

Umjetnike krasi visoki profesionalizam, odanost pozivu i velika želja za popularizacijom samobitne ukrajinske kulture u Europi i svijetu.

Dolaze iz grada Drogobychi, dok su u Hrvatsku su pozvani kako bi 22. 10. 2022. god. sudjelovali u činu svečanog otvaranja spomenika ukrajinskom pjesniku i misliocu Ivanu Franku u gradu Lovranu, kojom prigodom su na otvorenju spomenika nazočili predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik ukrajinske Verhovne Rade (ukrajinskog parlamenta) Ruslan Stefančuk, Veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj Vasilj Kirilič te mnogobrojni drugi uzvanici.

Dana 26. 10. 2022. god. ansambl ima veliku čast otpjevati u Hrvatskom saboru himnu Hrvatske i Ukrajine, povodom održavanja Krimske platforme kojom prigodom će uz 30 predsjednika parlamenata u Hrvatskom saboru nazočiti i Predsjednik Verhovne Rade (Parlamenta) Ukrajine.

Ukrajinski ansambl u narednih nekoliko dana bit će ugošćeni od strane Ličko-senjske županije na poziv ličko-senjskog župana Ernesta Petryja kojom prigodom će za iste biti organizirano razgledavanje prirodnih ljepota županije, posjet Cerovačkim špiljama, Plitvičkim jezerima, a nastupit će i pred ukrajinskim izbjeglicama smještenim u Vrhovinama.

Večeras je organiziran susret s ukrajinskim izvođačima, dok je riječi dobrodošlice izrekao ličko-senjski župan Ernest Petry koji je naglasio da će Republika Hrvatska i dalje nastaviti pomagati ukrajinskom narodu u svim segmentima.

U pratnji župana su bili zamjenica Jasna Orešković Brkljačić i voditelj Službe civilne zaštite Gospić i ujedno voditelj Prihvatnog centra Gospić Joso Živković.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Sretan Uskrs želi Grad Senj

Svim sugrađankama i sugrađanima grada Senja, kao i svim ljudima dobre volje čestitamo Uskrs, najveći kršćanski blagdan. Neka Vam blagdanski dani budu ispunjeni mirom, blagostanjem

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video