Postavke
kolačića

Resorni ministar obećao da će Gospić biti grad bez rupa

Potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković posjetio je danas Gospić i Ličko-senjsku županiju te sa županom Ernestom Petryjem, zamjenicom župana Jasnom Orešković Brkljačić i suradnicima održao radni sastanak na temu velikog investicijskog ciklusa koji se odvija na području grada Gospića.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Hrvatskih cesta David Milin i Dujo Došen, direktor Elektrolike Gospić Božo Marković, direktor Usluge Gospić Dario Radošević, voditelj projekta plinofikacije EVN-a Ante Torlak, direktor poduzeća Lika Ceste Joso Vrkljan, predstavnik ŽUC-a Ličko-senjske županije Stipe Serdar i predsjednik Nadzornog odbora Lika cesta Ivica Radošević.

Na samom uvodu župan Petry pozdravio je sve prisutne, izrazio zadovoljstvo po pitanju tijeka radova na području Gospića i zahvalio ministru na dolasku.

„Ovim putem iskoristit ću prigodu da zahvaliti ministru Butkoviću, ali i cijeloj Vladi Republike Hrvatske na nedavno dodijeljenim dodatnim sredstvima u proračun Županijske uprave za ceste u iznosu od 1,4 milijuna eura kako bi se nekadašnje nerazvrstane ceste na području grada Gospića obnovile i asfaltirale.

Gospić će zasigurno, kako uži dio grada tako i širi, nakon ovoga dobiti novi sjaj. Također želim naglasiti da je u tijeku i izrada projektne dokumentacije za istočnu i zapadnu obilaznicu. Zapadna obilaznica je prilaz poslovnoj zoni Smiljansko Polje, dok je istočna obilaznica spoj Bilajske i Budačke ulice, a sve kako bi se rasteretio tranzit kroz uži centar grada Gospića. To su veliki projekti na kojima također želim zahvaliti ministru Butkoviću i cijeloj Vladi RH predvođenoj premijerom Plenkovićem“, zaključuje župan Petry.

Ministar je podsjetio da je lani ŽUC-u Ličko-senjske županije dodijeljeno redovnih 2,4 milijuna eura, a s dodatnih 1,4 milijuna omogućilo se da se u gradu Gospiću urede ceste koje su u lošem stanju.

„Istaknut ću još i pogled u budućnost, a to je izmještanje države ceste 50, istočna i zapadna obilaznica grada Gospića, to su veliki projekti za koje Hrvatske ceste rade kompletnu dokumentaciju, tako da nakon ovog investicijskog ciklusa kreće novi, a to pokazuje odličnu i kontinuiranu suradnju Ličko-senjske županije na čelu sa županom Petryjem koji najviše lobira za sve infrastrukturne projekte za boljitak građana diljem Ličko-senjske županije, ističe ministar Butković. Sagledat ćemo daljnje potrebe te, ako bude trebalo, osigurati još novca da se završi investicijski ciklus”, poručio je Butković.

U Gospiću se ulaže u vodoopskrbnu, plinovodnu i elektrodistribucijsku infrastrukturu. Direktor Elektrolike Božo Marković kaže da je dosad uloženo oko milijun eura za povećanje sigurnosti u napajanje električnom energijom.

Voditelj projekta plinofikacije, Ante Torlak iz tvrtke EVN Croatia plin, upoznao je nazočne da je dosad izgrađeno više od 11 kilometara mreže.

Direktor poduzeća Usluga Gospić Dario Radošević, izvijestio je nazočne kako je do sada rekonstruirano sedam od planiranih osam kilometara vodoopskrbnog cjevovoda, a ostaje za izvesti radove na više od 500 priključaka.
Ustvrdio je kako se “hidraulička slika” Gospića značajno poboljšala pa će gubici u distribuciji vode biti smanjeni za približno 20 %.

U ime izvođača radova nazočnima se obratio direktor poduzeća Lika Ceste Joso Vrkljan koji je istaknuo kako svaki tjedan izvođači radova imaju koordinacije te da oni u procesu izvođenja radova dolaze zadnji nakon što se polože struja, plin i voda, odnosno da nakon završene dionice slijedi asfaltiranje. -“Trenutno radimo državnu cestu D25, a kao čovjeku koji je čitav život u cestarskoj branši, zadovoljstvo mi je kada vidim da resorno ministarstvo ulaže znatna sredstva u naše dionice, a sve kako bi se poboljšale naše gradske i okolne prometnice. Iskoristio bih ovu priliku i još jednom zahvalio ministru Butkoviću na odličnoj suradnji i prepoznavanju naše problematike.”U ime izvođača radova nazočnima se obratio direktor poduzeća Lika Ceste d.o.o. Joso Vrkljan koji je istaknuo kako svaki tjedan izvođači radova imaju koordinacije te da Lika ceste u procesu izvođenja radova dolaze zadnje, nakon što se polože elektroenergetski kablovi te instalacije za plin i vodu, odnosno da nakon završenih radova na dionicama slijedi asfaltiranje.

“Trenutno radimo državnu cestu D25, a kao čovjeku koji je čitav život u cestarskoj branši, zadovoljstvo mi je kada vidim da resorno ministarstvo ulaže znatna sredstva u naše dionice, a sve kako bi se poboljšale naše gradske i okolne prometnice. Iskoristio bih i ovu priliku i još jednom zahvalio ministru Butkoviću na odličnoj suradnji i prepoznavanju naše problematike.”

Nakon izlaganja direktora Lika cesta Vrkljana, ministar je iskoristio priliku da pohvali rad poduzeća Lika ceste sa njim na čelu na obavljanju kvalitetnog i operativnog posla u svim dijelovima Ličko-senjske županije.

Nakon održanog radnog sastanka, svi nazočni zajedno su obišli radove u gradu Gospiću na dijelu Budačke ulice gdje se upravo ovih dana odvija sanacija kolnika.

Ovaj investicijski ciklus predstavlja važan korak prema unaprjeđenju života žitelja grada i cijele Ličko-senjske županije, priopćeno je iz Ličko senjske županije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video