Rijeke ljudi na Danima sira i krumpira u Lovincu

Na Dane sira i krumpira danas se u Lovinac slile rijeke ljudi.

Lijepi jesenski dan, suncem obasjan otkrio je bogatstvo male općine na vratima mora, spremna na izazove novih vremena na temeljima stare tradicije.

Osmi puta Lovinac je brendirao lički krumpir u općini koja je začela brendiranje proizvoda po kome je poznata Lika.

Hvala Bogu na ova lijepom danu koji nas je okupio, rekao je na otvaranju Dana sira i krumpira u Lovincu načelnik općine Lovinac Ivica Miletić . Za vrijednu manifestaciju života Lovinca i Like vremena je našao i Župan ličko-senjski Ernest Petry. Ovdje danas vidimo mnoštvo proizvoda OPG-a, rezultat rada vrijednih ljudi. Razvoj poljoprivrede jedna je od naših gospodarskih strategija i način da opstanemo, rekao je na otvaranju Lovinca iz duše, ličko senjski župan Ernest Petry.

Sijeno, slama, krumpir, sir, knedli, šljivovica, pjesma, tamburaši i veliko srce Lovinca obilježili su glavnu manifestaciju.


Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Brinje se sjeća najmilijih

Povodom blagdana Svih svetih, predstavnici Općine Brinje predvođeni općinskim načelnikom Zlatkom Fumićem polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su počast kod Centralnog križa u Brinju

Podijelite sadržaj

Blagdan Svih svetih

Papa Benedikt XVI. rekao je: ” Da bismo mogli biti sveti, nije potrebno činiti izvanredne pothvate i djela, nit posjedovati posebne karizme, jednostavno služiti Kristu,

Podijelite sadržaj
Play Video