Rini se divi i Biskup Križić

Gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić primio je danas Rina Mašića, mladog Gospićanina koji je na Svjetskom prvenstvu u obaranju ruke u Bukureštu ostvario apsolutnu dominaciju i u juniorskoj konkurenciji uzeo zlato na lijevu i desnu ruku te je u konkurenciji seniora osvojio srebro na desnu ruku.

Biskup Križić čestitao je mladom sportašu Mašiću na ostvarenim rezultatima te mu je poželio uspjeh u daljnjim natjecanjima u kojima će kao i do sada biti na ponos Gospića, ali i Domovine. Kroz ugodni razgovor biskup Križić se interesirao o počecima treniranja ovog mladog sportaša pa sve do velikih natjecanja i ostvarenih uspjeha. Biskup Križić prisjetio se i jednog posebnog datuma koji je vezan uz Rina, a to je 9. lipnja 2019. kada je biskup Križić u gospićkoj katedrali Navještenja BDM podijelio mladom Rinu i njegovim vršnjacima sakrament potvrde. Rino je zahvalio biskupu Križiću na prijemu i podršci koju mu je biskup iskazao te je izrekao svoje stavove o važnosti brige za mlade i razvoju sporta na našem teritoriju jer kroz sport se mlade osobe mogu izgraditi u odgovorne i zrele osobe.

Uz Rina, prijemu su nazočili otac Sebastijan, koji je sa svojom suprugom i mlađim sinom ovom mladom sportašu velika podrška, te predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića Nikola Starčević i kancelar i biskupov tajnik vlč. Mišel Grgurić.

Uz čestitke, biskup Križić poklonio je mladom sportašu Rinu novčani prilog i druge simbolične poklone, te je njemu i njegovoj obitelji zaželio blagoslovljene božićne blagdane.(mg)

Podijelite sadržaj