Ruglo u centru Gospića Vlada poklonila Ličko senjskoj županiji: Župan kaže da će uskoro biti ljepotica

Na prijedlog Ličko-senjske županije, u Gospiću je potpisan ugovor između Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Ličko-senjske županije kojim se na upotrebu daje zapuštena zgrada na križanju ulice Dr. Franje Tuđmana i ulice Nikole Tesle, koja je godinama zbog nebrige krnjila izgled centra grada.

Ugovor koji će označiti početak preobrazbe jedne od najupečatljivijih zgrada u Gospiću potpisali su župan Ličko-senjske županije Ernest Petry i ministar Branko Bačić. Osim što se nalazi u središtu grada, ova zgrada je i spomenik kulture.

Župan Petry istaknuo je da će ovaj potez pomoći u rješavanju višestrukih problema. “Alocirat ćemo sredstva iz EU i resornih ministarstava za uređenje zgrade”, rekao je župan. Osim toga, zgrada će pomoći u rješavanju problema nedostatka poslovnog prostora i ureda potrebnih za zaposlenike Županije.

Nakon potpisivanja ugovora, sljedeći koraci uključuju projektiranje unutarnjeg rasporeda prostora u zgradi, osiguranje financiranja za uređenje, izvođenje radova te konačno stavljanje zgrade u funkciju.

Ovaj projekt je od velike važnosti za lokalnu zajednicu, jer će pretvoriti zapuštenu zgradu u reprezentativan objekt. “Nadam se da ćemo u dogledno vrijeme imati pravu ljepoticu u sjedištu grada, umjesto sadašnje zapuštene zgrade koja doslovno nagrđuje grad i nikome nije na ponos,” rekao je župan Petry.

Očekuje se da će obnova ove zgrade ne samo poboljšati izgled središta Gospića, već i pružiti potrebne prostore za rad Županije, čime će se doprinijeti boljem funkcioniranju lokalne uprave i službi.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video