Postavke
kolačića

Savjeti za odabir savršenog ruksaka

Dobar i kvalitetan ruksak može napraviti veliku razliku, bez obzira na to spremate li se za planinarenje, na dvodnevni izlet ili u grad na kavu s prijateljicama. Ali, kako odabrati onaj koji će vam u potpunosti odgovarati?

Želite kupiti novi ruksak za teretanu i za izlaske u grad?  U nastavku koji slijedi donosimo nekoliko najvažnijih savjeta o čemu trebate voditi računa prilikom odabira.

Uskladite vašu omiljenu jaknu s novim ruksakom i zablistajte. Potražite Napapijri za Answear.hr i obogatite svoju kolekciju. Neka sve svi okreću za vama.

Za što ćete koristiti ruksak?

Prvi korak u odabiru savršenog ruksaka odnosi se na određivanje njegove namjene. Razmislite o tome kada ćete koristiti ruksak. Hoćete li ga nositi svaki dan na posao ili u školu li tražite ruksak koji će postati vaš vjerni pratitelj na svakom putovanju? Možda želite iznenaditi vašu kćerku novim poklonom? U tu svrhu oduševit će vas https://answear.hr/m/konges-slojd ponuda.

Karakteristike ruksaka se, dakle, itekako razlikuju ovisno o njihovom namjenama, stoga je važno dobro razmisliti o tome prije nego što krenete u odabir onog savršenog.

Koja veličina ruksaka vam je potrebna?

Veličina ruksaka je ključna. Odaberite model u koji ćete brzo i lako pohraniti sve stvari koje nosite sa sobom. Ako ga planirate koristiti za putovanje, provjerite ima li kakve dodatne pretince radi lakšeg spremanja, ali i pronalaženja sitnica. U tu svrhu vjerojatno će vam trebati ruksak većih dimenzija. S druge strane, za svakodnevno nošenje sigurno će vam biti praktičniji manji ruksak.

Glavni pretinac obično je najveći u ruksaku i namijenjen je za spremanje većine stvari. Vanjski pretinci prikladni su za pohranu manjih predmeta kao što su grickalice, sunčane naočale ili mobitel, dok je bočni mrežasti džep odličan za spremanje boce s vodom.

Koji se materijali koriste za izradu ruksaka?

Kvaliteta materijala i način izrade ključni su za dugotrajnost ruksaka. Ruksaci se izrađuju od različitih materijala kao što su najlon, poliester, koža, razne vrste tkanina, mrežasti materijal i tako dalje. Najlon je lagan, izdržljiv i vodootporan materijal. Ruksaci od najlona često se koriste za sportske aktivnosti, planinarenje ili putovanja. Ako tražite moderni ruksak za svaki dan, razmislite o kožnom modelu. Ruksaci od prave kože su dugotrajni, ali nešto skuplji. Bez obzira na to, kvaliteta je zajamčena, kao i dobar stil. Takvi su, recimo, Coccinelle ženski ruksaci. Coccinelle za Answear.hr nudi bogatu i raznovrsnu ponudu u kojoj ćete sigurno uživati.

Ostali ruksaci izrađuju se od kombinacije različitih materijala kako bi se postigla optimalna ravnoteža između izdržljivosti, lakoće i funkcionalnosti. Primjerice, kombinacija najlona i kože zaslužna je za elegantan izgled i dugotrajnost.

Možete li podesiti naramenice?

Ruksak treba biti udoban za nošenje. Podesive naramenice kao i traka koja se kopča na prsima omogućuju potpunu prilagodbu ruksaka vašem tijelu, ali i aktivnosti kojom se bavite. Za planinarenje potražite ruksak s mekanom i prozračnom podlogom na leđima i naramenicama. Vodite računa o tome da su trake budu dovoljno debele kako vam se ne bi urezivale u ramena.

Dobro pristajanje ruksaka osigurava ravnomjerno raspoređivanje težine na leđima i bokovima. Ako kupujete ruksak u fizičkoj trgovini, uvijek ga isprobajte prije nego što ga kupite. Podesite naramenice tako da vam ruksak dobro „stoji” na leđima, a pojas oko struka je na bokovima.

Nošenje ruksaka koji vam jednostavno ne pristaje kako treba može uzrokovati nelagodu, umor, bolove u vratu i leđima pa čak i ozljede.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video