Senj dobio Proračun za 2024.godinu, najveći u povijesti

Gradsko vijeće Senja izglasalo je proračun za 2024. od čak 22 milijuna eura. Najveći u povijesti. Osam milijuna je veći od ovogodišnjega.

„Riječ je o proračunu koji je i razvojan i socijalan, koji će omogućiti realizaciju gradnje Centra za starije osobe, kao kapitalnog projekta“, rekao je Željko Tomljenović predsjednik Gradskog vijeća Senja.

Dva su velika projekta Dom za starije i nemoćne vrijednosti 10,8 milijuna eura sa sto kreveta. Vlada RH je već odobrila bespovratnih više od šest milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Drugi je vrijedan 600.000 eura, a radi se o uređenju Parka senjskih književnika s obnovom postolja i bisti hrvatskim književnicima i pjesnicima koji su rođeni i živjeli u tom gradu: Silvija Strahimira Kranjčevića, Milutina Cihlara Nehajeva, Vjenceslava Novaka, Milana Ogrizovića i Pavla Rittera Vitezovića.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Valentinovo u KIC-u

Kako ne biste trebali previše razmišljati gdje izvesti svoje bolje polovice za Valentinovo, Kulturno informativni centar Lovinac Vam nudi rješenje! Pozivamo SVE željne dobre zabave

Podijelite sadržaj

„SENJSKI MUZIKANTI I BALI I KARNEVALI“  OTVORENJE – GRADSKA KNJIŽNICA SENJ-ČETVRTAK, 8. VELJAČE 2024. GODINE – 18 SATI Ove godine odlučili smo se za temu Senjski

Podijelite sadržaj
Play Video