Postavke
kolačića

SIGURAN KORAK Razminirano 1.645,26 ha šuma i šumskog zemljišta na području Parka prirode Velebit i Nacionalnog parka Paklenica

Završio je projekt za budućnost „Razminiranje i očuvanje šumskih ekosustava u zaštićenim i Natura 2000 područjima u Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji –Fearless Velebit”. Riječ je o projektu  sufinanciranom  sredstvima Europske Unije iz Kohezijskog fonda, u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020.”, a njegova ukupna vrijednost je 35.367.132,29 eura.

RAZMINIRANE VELIKE POVRŠINE VELEBITA SA OBJE STRANE

Projekt se provodio na području Ličko-senjske i Zadarske županije  u sklopu kojega se razminiralo 1.645,26 ha šuma i šumskog zemljišta  na zaštićenom području Parka prirode Velebit i Nacionalnog parka Paklenica.

Kroz projektu aktivnost obnova šumske protupožarne infrastrukture rekonstruirano je 75,07 km protupožarnih prosjeka s elementima šumske ceste čime se ujedno omogućuje bolja zaštita bioraznolikosti.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Zelena čistka

I ove godine organiziramo Zelenu čistku. Pridružite nam se 06.travnja (subota), u čišćenju naše općine. Prijaviti se možete na broj 0993714790 (SMS, WP, Viber). Vidimo

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video