Postavke
kolačića

Sitno kokošarenje pojedinaca iz Gospića otjeralo projekt koji bi otvorio 250 radnih mjesta

Sitno kokošarenje pojedinaca u Gospiću nažalost otjeralo je veliki projekt iz Gospića, izgradnja Kaznionice na periferiji grada. Grad Gospić primio je dopis od Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, kojim se obavještava o jednostranom raskidu Sporazuma o realizaciji projekta izgradnje Kaznionice u Gospiću, projektu vrijednom čak 70 milijuna eura koji bi otvorio 250 novih radnih mjesta.

Tako je otišao u vjetar Sporazum, koji su potpisali Ministarstvo pravosuđa i uprave, Ličko-senjska županija i Grad Gospić. U obrazloženje Ministarstva pravosuđa i uprave ukazuje na to da je do prekida došlo nakon što Gradsko vijeće Grada Gospića nije usvojilo potrebne izmjene Prostornog plana uređenja Grada Gospića. Takve izmjene bile su preduvjet za nastavak projekta, na što se Grad Gospić ranije obvezao, no od jezika napravljena je lopata!.

KOKOŠARENJE U MODI

Skupini protivnika, točnije vijećnicima u Gradskom vijeću osim vijećnika HDZ-a koji su bila za projekt ostaje jedino kada su se usprotivili izgradnji novog Zatvora i izmještanju iz centra već postojećeg, da ostaju dosljedni da ne žele zatvorenike i da ih “potjeraju” iz centra grada, jer u javnost se stvorila slika opasnosti za Grad kada bi se izgradila kaznionica na periferiji grada. Gubitku velikog projekta kumovala je skupina ljudi, dok se građani nisu ništa pitali, pa se još jednom pokazalo da je kokošarenje u Gospiću još u modi.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video