Sjedište županije “okupirali” hrvatski i lički branitelji sa Kosova

Ličko-senjski Ernest Petry ugostio je danas Moto klub Veterani- Croatia , Moto klub Veterani UČK iz Republike Kosovo, pripadnike Kluba veterana 9. gbr Vukovi i članove Kluba 118. brigade ZNG Gospić u sjedištu županije. Inače, Moto klub Veterani- Croatia tradicionalno od 2009. godine organizira moto defile „Ponos ratnih veterana u Kninu“ povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i vojno-redarstvene operacije „Oluja“, a na ovogodišnje obilježavanje pozvali su i Moto klub Veterani UČK iz Republike Kosovo, među kojima je bilo sudionika Domovinskog rata u Hrvatskoj. Jučer su bili u Kninu danas su obišli Ličko bojište jer je dosta branitelja s Kosova branilo i obranilo ovaj dio Hrvatske.

Župan Petry se zahvalio svim Albancima koji su tijekom Domovinskog rata branili Hrvatsku, a bilo ih je puno.

-Kao Gospićanin znam s koliko ste žara branili Liku i cijelu Hrvatsku. Ujedno vam čestitam što ste ostvarili svoj kontinuitet i stvorili vlastitu državu. Sada ste državotvoran narod na karti Europe i svijeta. U Hrvatskoj ste i prije imali prijatelje, a to se prijateljstvo i uvažavanje znatno povećalo tijekom rata. Uvijek ste dobro došli u našu županiju i hvala vam što ste u Hrvatskoj gdje se morate osjećati kao kod kuće, rekao je između ostalog Ernest Petry.

-Sjećam se naših zajedničkih proboja u smjeru Ličkog Osika gdje su poginuli mnogi naši suborci. Bila su to vrlo teška vremena kada je hrabrost i upornost hrvatskih branitelja bila na kušnji. Naše suborce Albance niti onda niti danas ne izdvajam po bilo čemu. Slušao sam gospodina Kačinarija i iskreno mi je žao što mnogi zaslužni branitelji s Kosova niti danas nisu riješili svoj status, naglasio je Pajo Brkljačić zapovjednik 118 brigade HV-a.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Dan medvjeđeg luka u Korenici

I ove godine Općina Plitvička jezera sada već tradicionalno, zajedno sa Visit Plitvice Lakes organizira Dan medvjeđeg luka.13.05.2023. u 9.30 otvorit će se manifestacija ispred

Podijelite sadržaj
Play Video