Postavke
kolačića

Skupština županije o sigurnosti građana, izborima u Gospiću i milijunskim ulaganjima

 U Gospića je održana redovna sjednica skupštine Ličko senjske županije koja je protekla mirno zahvaljujući nedolasku skupine vijećnika koji se tretiraju kao županijska oporba.

Najzanimljiviji je bio Aktualni sat koji se održao sa mirisom izbora posebno onih za gradonačelnika Gospića. Vijećnik Danijel Tušak pitao je župana Ernesta Petrya koliko je sigurno okruženje građana zbog sve učestalijih slučajeva ilegalnih migracija na prostoru županije, te podijelio zabrinutost kako se u Lici događa sve više razbojstava, provala, tuča, predlažući osnivanje Vijeća za prevenciju što je podržao i župan Petry. Što se tiče imenovanja povjerenika Vlade RH za Grad Gospić, svi znamo da Gospić nema usvojen gradski proračun za 2024. godinu. Mi smo kao Županija spriječili mogućnost neizvršenja djelovanja sportskih klubova i udruga pa smo Gradskom sportskom savezu izvršili uplatu 50 tisuća eura. U Ministarstvu pravosuđa sam pokušao doznati kada će za Gospić biti imenovan povjerenik pa sam doznao da će se lokalni izbori dogoditi u Gospiću i Rabu, rekao je župan Petry koji je potenciranje vijećnika Ivice Radoševića nabrojio kapitalna ulaganja u zdravstvenim ustanovama koja se planiraju ove godine.

Završeni su građevinski radovi na uređenju ljekarne u Lovincu, a u tijeku je postupak Javne nabave za njezino opremanje. Vrijednost investicije je 135 000 eura, a ljekarna bi trebala biti u funkciji za mjesec i pol dana. U dogovoru s Općinom Donji Lapac pokrenuta je energetska obnova ambulante. Vrijednost radova je 178 tisuća eura. Za potrebe Doma zdravlja u Korenici pokrenut je postupak nabave dvije stomatološke stolice vrijednosti 38 tisuća eura. U Domu zdravlja Otočac u planu je obnova ljekarne, uz u iznosu od 25 500 tisuća eura. U suradnji s Općinom Vrhovine u planu je uređenje stacionara sa osam kreveta, vrijednost investicije je od 75 tisuća eura, rekao je župan Petry koji je otkrio da je u Karlobagu u planu nabava ultrazvučnog uređaja vrijednog oko 40 tisuća eura. Za potrebe Doma zdravlja u Senju u tijeku je nabava medicinskog laporatorija čije će opremanje stajati oko 56 tisuća eura.

U Perušiću je u tijeku adaptacija prostorija ambulante i nabava nove stomatološke stolice, ukupne vrijednosti 40 tisuća eura. U Domu zdravlja u Gospiću u tijeku je adaptacija prostora ortopan uređaja vrijednosti oko 70 tisuća eura. U Gospiću je započela I. faza uređenja parkirališta. U Gospiću su također u pripremi radovi na uređenju i asfaltiranju parkirališta Doma zdravlja koje do sada nije postojao. Također će se uložiti oko 50 tisuća eura u uređenje i opremanje odjela primarne zaštite, dodao je Ernest Petry.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskršnji doručak u Novalji!

Dobrodošli na naš tradicionalni 22. po redu Uskršnji doručak u Novalji! Bogata blagdanska trpeza i koncert grupe Cambi čekaju vas na sunčanom Trgu Bazilike! Ponedjeljak,

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video