Slavko Štimac, srpski glumac ličkih korijena: navijam za Dinamo

Slavko Štimac srpski glumac koji je rođen u Konjskom Brdu kod Perušića svoju je prvu ulogu odigrao u “Vuku samotnjaku” 1972. godine, izabran je za glavnu ulogu među ličkom djecom, govornicima autentičnog ličkog dijalekta. U jednom od najpoznatijih, najpopularnijih i najuspjelijih hrvatskih dječjih filmova “Vlak u snijegu” glumio je 1976. godine. Po Štimčevim riječima, najteže mu je bilo tijekom snimanja tv serije “Salaš u malom ritu” redatelja 1976. godine, jer je snimanje trajalo godinu dana i učenje nakon cjelodnevnog seta bila je svakodnevnica. Zbog posla se sredinom 70- ih godina preselio u Beograd gdje danas živi s obitelji. Kasnije je postao poznat i po ulogama u kultnom filmu “Ko to tamo peva”, “Sjećaš li se Dolly Bell “i “Underground.”

Slavko pratiš li sport?

– Ne toliko puno, tako da nisam baš u tijeku, iako volim sport, inače, sport se promijenio, to je danas postalo potpuno drugačije nego što je nekad bilo. Mišljenja sam ako je sport dobar, to je puno bolje za mlade ljude nego da vise po kafićima.

Za koga navijaš?

– Ma prestar sam ti ja sada za bilo kakvu vrstu navijanja ha ha…ali još od malih nogu sam navijao za zagrebački Dinamo, za Modre mi je navijao i pokojni otac, eto, ja sam naslijedio to po ocu…

Pratio si košarku?

– Da, pamtim utakmice KK Zadra, na televiziji sam vidio onaj nekada vrući ambijent dvorane Jazine, bili su opasan protivnik svima, teško se s njima izlazilo na kraj! Poruka svim navijačima, ne samo KK Zadra,  je da se sportski ponašaju.

Jesi bio kad u Zadru?

– Jesam, još kao mali dječak sam bio u Zadru u kojem imam i rodbinu. Zadranima mogu poručiti neka uživaju u suncu i moru, obožavam Dalmaciju i njenu obalu. Grad Zadar, pogotovo stari dio je prekrasan.

Dalmatinska hrana, voliš je?

– Jako, obožavam lignje, volim i pašticadu…

Pjesmu dalmatinsku?

– Isto volim, vaše klape, prekasno nešto, također volim poslušati Olivera, Mišu i Duška Lokina… te pjesme pripadaju mom odrastanju i djetinjstvu.

Možda jednog dana održiš neku predstavu i u Zadru?

– Ha ha..zašto ne?.Kad je Jadran u pitanju sve je moguće, glumio sam i na Brijunima, zašto ne bi mogao i u Zadru.

Politikom se nikad nisi bavio?

– Taman posla, politika ništa dobro ne nosi, imam ja pametnija posla!

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

BUDIMPEŠTA 28. i 29.10.2023. godine

Putnička agencija Gacka tours vlasnice Ruže Orešković, organizira dvodnevno putovanje u predivnu Budimpeštu.  Uz vodstvo stručnog vodiča izletnici će moći razgledati glavne trgovačke ulice, gradske

Podijelite sadržaj
Play Video