Postavke
kolačića

SLIV LIKA Pripreme za obranu od poplava

NA ŠIREM području Gospića noćašnje olujno nevrijeme nije izazvalo probleme, kiša i dalje pada, u posljednja 24 sata palo je čak 47.9 mm po četvornom metru, a kako se jutros doznaje iz Hrvatskih voda, od jučer traje pripremno stanje obrane od poplava.

“Sve su službe spremne za slučaj potrebe provođenja aktivnosti obrane od poplava”, rekla je Hini voditeljica gospićke Ispostave Hrvatskih voda Lidija Pernar te naglasila da je na cijelom slivu u Ličko-senjskoj županiji od jučer uspostavljeno pripremno stanje obrane od poplava.

“Za sada većih problema nije bilo”

Dodala je i kako za sada većih problema nije bilo, teren se obilazi, a u narednim satima očekuje se smirivanje i prestanak oborina.

Unatoč obilnoj kiši i snažnom vjetru, u Centru 112 u Gospiću potvrdili su da noćas nije bilo dojava o opasnim događajima vezanim za vrijeme niti je bilo intervencije vatrogasaca.

Zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić poručuje kako su službe na terenu i prate stanje, što će potrajati i nekoliko sljedećih dana, a građane će redovito izvještavati o mogućim problemima.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video