Postavke
kolačića

PEPEO MRTVIH STVORIO JE DOMOVINU Spomenik žrtvama Široke Kule

Povodom 30.obljetnice od stravičnog zločina u Širokoj Kuli u jesen 1991.godine u centru Široke Kule biti će svečano otkriven Spomenik brojnim žrtvama.

U kamen je uklesan Isus i imena žrtava Široke Kule među kojima je i ime najmlađe žrtve Verice Nikšić koja je imala samo 13 godina.

Pokraj spomen obilježja u kamenu je uklesana stihovi dirljive pjesme posvećene žrtvama Široke Kule koju je napisao Branimir Mikić.

ZA SUDBINU LJUDSKIH BIĆA U ŠIROKOJ KULI GORI PUNO SVIĆA !

Spomenik se podiže na incijativu ljudi iz Zagreba porijekom iz Široke Kule što su svesrdno podržali Ministarstvo hrvatskih branitelja i sam ministar Tomo Medved koje će financirati izgradnju spomenika punog simbolike, stradanja i patnji, te Ličko senjska županija, grad Gospić, Gospićko-senjska biskupija i župa sv. Mateja i 118.brigada HV-a.

Lijepi spomenik već je postavljen i biti će svečano otkriven 13.listopada.

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video