Postavke
kolačića

ŠTO ĆU Starčević se vratio u Španjušu, od tamo je i počeo

Darko Milinović je nakon svega i svačega nasljednik je Karla Starčevića na čelu Gospića. Milinović je nakon Blaževića, Kolića , Krmpotića i Starčevića, jubilarni peti gradonačelnik glavnog ličkog grada, grada heroja.

Smjene na čelu grada bile su rutina, sve do posljednjih izbora kada je lički poslijeratni profiter naslijedio na čelu grada svoga starog neprijatelja Karla Starčevića.

Lokalna politika u Gospiću je mala bara puna krokodila tome najbolje svjedoče stari gradonačelnik Gospića i novi. Stari gradonačelnik novog je optuživao da gotovo cijeli grad reketari, a novi je starog da je Udbaš i da je bolestan nudeći mu izlječenje.

Novi gradonačelnik Gospića nakon što je bio ministar, potpredsjednik Sabora i Vlade za vrijeme vladavine osuđenog političkog kriminalca Ive Sanadera, postao je gradonačelnik Gospića voljom građana. Starčević se nakon sedam godina vratio u Španjušu. Od tamo je počeo.

Podijelite sadržaj
Play Video

19. izdanje Novaljskog trijatra

S velikim uzbuđenjem najavljujemo 19. izdanje Novaljskog trijatra, kazališnog festivala koji će se održati na Ljetnoj pozornici Novalja od 7. srpnja do 25. kolovoza 2024.

Podijelite sadržaj

Festival oživljene povijesti 14.7. 2024.

Festival oživljene povijesti (14.7.) – uzbudljiv i autentičan prikaz povijesnog događaja koji je oblikovao današnji Perušić Ljetna škola na Grabovači (8. – 26.7.) – besplatna

Podijelite sadržaj

“Teslin toranj čovječanstva”

U sklopu raznih ljetnih programa posebno mjesto zauzima obilježavanje obljetnice rođenja jednog od najvećih umova čovječanstva, Nikole Tesle. Tim povodom ove godine Muzej Like Gospić

Podijelite sadržaj
Play Video