Postavke
kolačića

Što je TELEGRAM pisao o žaruljama u Gospiću

U rubrici politika-kriminal u rujnu prošle godine o žaruljama u Gospiću pisao je TELEGRAM.

HDZ-ov gradonačelnik uvalio Gospić u ovakav ugovor: ‘Obične žarulje plaćali smo 517 umjesto 70 kuna’

Bivši gradonačelnik Gospića sklopio je višegodišnji ugovor za javnu rasvjetu s monstruoznim cijenama, novi se sad na sudu bori da ga poništi, pisao je Telegram.

Grad Gospić plaćao je i do deset puta više cijene održavanja javne rasvjete na osnovu ugovora koji je za razdoblje od 2016. do 2020. propisao bivši gradonačelnik Petar Krmpotić (HDZ). Primjera radi, tvrtka s kojom je sklopio posao obične je žarulje, koje ne stoje više od 70 kuna, zaračunala Gradu po cijeni od 176 do nevjerojatnih 517 kuna. Prigušnice (naprava kojom se regulira jačina struje), a koje inače koštaju 50-ak kuna, Gospić je morao plaćati 177 do 507 kuna.

Krmpotić je funkciju izgubio na izborima u svibnju 2017., a ubrzo nakon toga otišao je i iz Hrvatske. Posljednji put javio se iz Irske. Novom gradonačelniku, Karlu Starčeviću (HSP) ostalo je pak da pokuša izvući grad iz takvih ugovora.

Detalji spornih ugovora

Radilo se o Ugovoru koji je obuhvaćao razdoblje od 2016. do 2020. te je bio vrijedan ukupno 9,999.100 kuna. Grad Gospić sklopio ga je s lokalnom tvrtkom Millem-inženjering koju vodi poznati lički poduzetnik Mile Binički. Petogodišnjim ugovorom bilo je predviđeno da se svake godine potpiše novi ugovor kojim će se utvrditi točna vrijednost održavanja objekata i uređaja javne rasvjete, pisao je Telegram

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video