Što se događa na Krbavskom polju, milijuni progovaraju !

Od kada su u Hrvatskoj uvedeni poticaji u poljoprivredi Krbavsko polje zbog svojih gotovo 70 kvadratnih kilometara postalo je meka, jer prostrano polje je žitnica milijunskih poticaja, pa ne čudi da se godinama vode “gerilske” borbe za svaki metar polja, koji nosi ogroman novac koji sa sobom povlači i silu.

KRAVE MUČU, MILIJUNI I SILA PROGOVARAJU !

Lova progovara na našem polju, da nema poticaja sasvim bi bila druga priča. Ima tu prljava novca, ovdje je teren pogodan, priča nam jedan mladi Udbinjanin koji je upućen što se događa u općini Udbina koja posljednjih dana je na naslovnicama nacionalnih medija, jer zbog konja, polja i milijunski poticaja, mladog općinskog načelnika Udbine već danima čuva policija, jer je pokušao uvesti reda u neredu koji već desetljećima vlada, a za sve je kriva grčevita borba za milijunske poticaje, koje ubiru pojedinci, u konkretnom slučaju romska obitelj Amić, koja godinama ubire milijune kuna poljoprivrednih poticaja i koji svim sredstvima pokušavaju zadržati milijune, pa iz love progovara često sila, čemu je novi slučaj prijetnji načelniku Udbine, a još su svježa sjećanja od nekoliko godina kada su se Romi na Krbavskom polju gotovo do smrti između sebe sukobili, samo zato tko će imati Romsku prevlast na zlatnom polju, jer nije isto imati jedan, a deset milijuna kuna godišnjeg poticaja.

KRBAVSKO POLJE

KRBAVSKO POLJE “CRNA KESA” !

Previše je novca u igri, sukus problema je lova. Krbavsko polje je “crna kesa”, znaju to svi. Pa da li Vi mislite da netko može tko se vodi kao manjina dobiti godišnje deset milijuna kuna poticaja?, da nema zaleđe, postavlja pitanje mladi Udbinjanin koji zna što je poticaj, što je krava, konj, a što tele. Da je drugačije ne bi bilo sukoba, tvrdi nam mladi Udbinjanin koji kaže da institucije nemaju hrabrosti, pa prognozira da će nastradati nedužni. Ovo što se koda nas događa uopće nije šala, to je već odavno opasno, kada se sagleda opća slika bezvlašća, tvrdi. Kaže da je takvo bezvlašće Romima pogodno tlo.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj

110.godina Cerovačkih špilja

Prije 110 godina, na području južnog Velebita, otkrivene su Cerovačke špilje.Otkrivene su prilikom radova na izgradnji Ličke pruge koje je predvodio inženjer Nikola Turkalj. Park

Podijelite sadržaj
Play Video