Postavke
kolačića

Strani policijski službenici s kolegicama iz PU ličko-senjske savjetovali turiste u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Kako bi podigli razinu sigurnosti turista i njihove imovine danas je u Nacionalnom parku Plitvička jezera bio postavljen info punkt.
 
Na info punktu su policijske službenice Policijske uprave ličko-senjske s kolegama iz NR Kine, Italije i Slovenije savjetovali turiste kako se uz mjere samozaštite zaštiti da ne postanu žrtve kaznenih djela imovinskog kriminaliteta kao što su drske krađe, krađe, teške krađe provaljivanjem, razbojništva i drugo.


 
Turisti i građani su pozitivno reagirali na savjete, a pogotovo na mogućnost ostvarivanja neposredne komunikacije s policijskim službenicima iz svoje matične zemlje.
 
Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtvom kaznenog djela.
 
Turisti su upoznati da se na letcima i brošurama osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi  putem kojih  se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi, priopćila je PU ličko senjska.

Podijelite sadržaj

Gacki sokoli pozvani na Državno prvenstvo u Poreč

Naši Gacki sokoli nastavljaju sa sportskim uspjesima. U petak su osigurali još jedan plasman na Državno prvenstvo školskih sportskih društava u Poreču. I djevojke i mladići dokazali su da im nema jačih u futsalu u Ličko-senjskoj županiji. Tako će

Podijelite sadržaj
Play Video