Strani policijski službenici s kolegicama iz PU ličko-senjske savjetovali turiste u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Kako bi podigli razinu sigurnosti turista i njihove imovine danas je u Nacionalnom parku Plitvička jezera bio postavljen info punkt.
 
Na info punktu su policijske službenice Policijske uprave ličko-senjske s kolegama iz NR Kine, Italije i Slovenije savjetovali turiste kako se uz mjere samozaštite zaštiti da ne postanu žrtve kaznenih djela imovinskog kriminaliteta kao što su drske krađe, krađe, teške krađe provaljivanjem, razbojništva i drugo.


 
Turisti i građani su pozitivno reagirali na savjete, a pogotovo na mogućnost ostvarivanja neposredne komunikacije s policijskim službenicima iz svoje matične zemlje.
 
Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtvom kaznenog djela.
 
Turisti su upoznati da se na letcima i brošurama osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi  putem kojih  se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi, priopćila je PU ličko senjska.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Oni žive vječno !

Lika i njena groblja svijetle kao “Betlehem”. Puni su cvijeća i svijeća kao Dar najmilijima. Groblja u Gospiću i Perušiću puna su sjećanja…. Podijelite sadržaj

Podijelite sadržaj
Play Video