Postavke
kolačića

Strukovnoj školi Gospić odobren projekt „GrowyourSkills” u iznosu od 68.732,00 EUR

Strukovnoj školi Gospić odobren je projekt „GrowyourSkills” u sklopu programa Erasmus+, ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u vrijednosti od 68.732,00 eura u trajanju od 12 mjeseci. Partner u projektu je tvrtka VitalisBetreuungsgesellschaftfürModellprojekteGmbH. U sklopu projekta, učenici obrazovnih programa: ekonomist, tehničar za računalstvo, turističko – hotelijerski komercijalist i medicinska sestra/tehničar opće njege imaju priliku ići na stručnu praksu u tvrtku Vitalis u grad Schkeuditz u blizini Leipziga-a (Njemačka).

Učenici će ovim putem dodatno razviti svoje profesionalne vještine te socijalne i jezične kompetencije. Ukupno trajanje osposobljavanja trajat će dva tjedna, a sama mobilnost je planirana za proljeće 2024.

Projektu će moći pristupiti učenici navedenih obrazovnih programa koji pohađaju Strukovnu školu Gospić prijavom na interni natječaj koji će biti raspisan na početku školske godine 2023./2024. Kroz navedeni projekt učenicima će biti pokriveni troškovi prijevoza, smještaja i prehrane, kulturološke aktivnosti, pedagoške, jezične i stručne pripreme, troškovi mentora, provedba stručne prakse, pribor i oprema te će im praksa biti plaćena. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije.

Podijelite sadržaj
Play Video

Priopćenje Jose Vrkljana

Iskreno sam se nadao da kampanja neće ići u negativnom smjeru i nisam htio kopati po prošlosti, ali sam sada prisiljen mojim dragim Gospićankama i

Podijelite sadržaj
Play Video