SUPER 36 žena u gradu Gospiću i općini Lovinac zaželili i dobili posao

36 žena s područja grada Gospića i  općine Lovinac kroz program „Zapošljavanje žena na području Gospića – Faza II dobilo je posao. je će se upriličiti u četvrtak 1.srpnja 2021.godine, u Velikoj vijećnici, Budačka 55, s početkom u 9.00 sati.

Ovim programom će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal 30 žena s područja grada Gospića i 6 žena s područja općine Lovinac, kroz aktivnosti zapošljavanja u lokalnoj zajednici na 12 mjeseci čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihova konkurentnost na tržištu rada, a ujedno potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života za 216 starijih osoba i/ili nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoći u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji.

Spomenuti program „Zapošljavanje žena na području Gospića – Faza II“ u potpunosti je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz socijalnog EU programa, koji se provode na cijelom području RH i koji su povukli najviše financijskih sredstava.

Ukupna vrijednost Projekta je 3.227.520,00 kuna bespovratnih sredstava. Sredstva su dodijeljena iz Europskog socijalnog  fonda u 100% iznosu u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

Nositelj projekta je Grad Gospić s partnerima; Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Gospić, Centar za socijalnu skrb Gospić, Hrvatski crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Gospić i Udruga Dobra vremena Lovinac.

Podijelite sadržaj