Postavke
kolačića

Susret ministranata Gospićko-senjske biskupije u Ogulinu

Susret dvjestotinjak ministranata Gospićko-senjske biskupije počeo je u utorak 25. lipnja u Ogulinu, misom koju je predvodio dijecezanski upravitelj Gospićko-senjske biskupije mons. Richard Pavlić. Na misi je koncelebriralo petnaest svećenika Gospićko-senjske biskupije.

U propovijedi, mons. Pavlić spomenuo se proroka Samuela i događaja u kojem je prorok, još kao dječak, čuo Jahvin poziv. Naglasivši kako ime Sameul dolazi iz hebrejskog jezika te znači „Bog sluša“ opisao kako je Jahve poslušao, uslišao molitvu majke Ane te joj podario sina Samuela.

Mons. Pavlić usporedio je ministrante sa Samuelom, koji je baš u liturgijskom čitanju opisan kao onaj koji je spavao u svetišu, ondje boravio i živio. Poručio je ministrantima da im je Samuel zaštitnik te da ih kao njega trebaju odlikovati poslušnost i svjesnost da ih Bog čuje, sluša.

Nakon svete mise, program Susreta se nastavio u župnoj dvorani sv. Križa gdje je održan kviz. Ministrantski kviz imao je 4 razine: pisanu provjeru, slaganje liturgijskog ruha, dijelovi litrugijske godine te slaganje puzzla s događajem iz Svetog Pisma. U tom dijelu natjecanja pobjedu je odnijela ekipa iz župe Uzvišenja Blažene Djevice Marije Ogulinske Oštarije.

Nakon toga uslijedio je ručak a onda najzabavniji dio susreta. Kroz različite igre, snage je odmjerilo nekih petnaestak ekipa, gdje su za svaku pojedinačnu igru nagrade odnijeli župa sv. Jurja Korenica, Sveti Križ Ogulin, župa svete Jelene Križarice Rakovica te dvije nagrade je odnijela ekipa iz župe Svete Krunice Ličko Lešće.

U nogometnom turniru do šestog razreda pobjedu je odnijela župa sv. Jurja Gračac, drugo mjesto župa Navještenja BDM Gospić a treće mjesto župa Uzvišenja BDM Senj. A kod starijih ministranata, u nogometnom turniru pobjedu je odnijela župa Presvetog Trojstva Otočac.

Izvor: Gospićko-senjska biskupija, 2024.

Podijelite sadržaj
Play Video

Knjižnica na “otvorenom” u srcu Rakovice

Aktivno sudjelovanje građana u lokalnim projektima ključno je za razvoj zajednice. Vaše 𝐢𝐝𝐞𝐣𝐞 𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐞𝐝𝐥𝐨𝐳𝐢 𝐦𝐨𝐠𝐮 𝐛𝐢𝐭𝐢 𝐭𝐞𝐦𝐞𝐥𝐣 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐣𝐞𝐧𝐚 koje će obogatiti život u zajednici.

Podijelite sadržaj
Play Video