SVE PO PLANU Obnova prvih deset stambenih zgrada u Ličkom Osiku gotovo do kraja rujna

Ministar Branko Bačić obišao je stambeno naselje Lički Osik kako bi se uvjerio u dinamiku obnove prvih deset stambenih zgrada.

U Ličkom Osiku u tijeku je energetska obnova 10 stambenih zgrada, tri će se obnoviti ovu jesen. Na području Ličko-senjske županije će se ukupno obnoviti 56 zgrada, a samo u Ličkom Osiku 32 stambene zgrade.

-Vjerujem da će novi Zakon stupiti na snagu do 1. siječnja kada bi većim dijelom državnom imovinom upravljale županije, gradovi i općine. Ovdje u Ličkom Osiku obnavlja se 10 zgrada. To je dio šireg konteksta jer će se odmah nakon toga obnoviti još tri zgrade. Stanarima ćemo pomoći da im život bude ugodniji, da im sasvim nestane tzv. energetsko siromaštvo. To su situacije kada pojedino domaćinstvo troši na grijanje 10 i više posto svojih primanja.

To je program koji moramo doseći na razini Hrvatske s energetskom obnovom 387 stambenih zgrada. Za to je namijenjeno 1,2 milijuna eura, s čime bismo do konca lipnja 2026. godine obnovili preko 600 tisuća četvornih metara stanova. U razgovoru s nadzornicima ove obnove doznao sam da je zadani rok rada ovih zgrada konac rujna. S obzirom na dinamiku radova očekujem da će se obnova realizirati kvalitetno i prije rokova, zaključio je ministar Branko Bačić.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Kruščica u milijun boja

Za mnoge jesen je najljepše godišnje doba, jer priroda igra igru sa milijunima boja. I jezero Kruščica je u milijun boja, priroda uz vodu je

Podijelite sadržaj

Aeroklub Otočac – postani pilot!

Želite saznati kako postati pilot? Ako Vas zanima tema povijest zrakoplovstva i ako želite probati letjeti na simulatoru leta, posjetite 25.11.2023. godine prostorije Gackog pučkog

Podijelite sadržaj
Play Video