Postavke
kolačića

Svečano otvorena Primorska ulica i Ribarska luka

U nazočnosti potpredsjednika Vlade RH i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića te ministrice poljoprivrede Marije Vučković, kao i ostalih visokih uzvanika danas je u Novalji upriličeno svečano otvorenje dva kapitalna projekta: rekonstrukcija i dogradnja ribarske luke te rekonstrukcija Primorske ulice.

Radovi na Primorskoj ulici, vrijedni gotovo 6 milijuna eura, transformirali su pristupnu cestu u modernu arteriju koja vodi do srca Novalje i njene obnovljene luke, omogućavajući lakši i sigurniji pristup za stanovnike i posjetitelje.

S druge strane, projekt ribarske luke vrijedan 4.766.830,99 eura, dovršen je do kraja 2023. godine, a nova infrastruktura sada može ugostiti 31 ribarsko plovilo dužine do 20 metara, pružajući im sigurno utočište i bolje uvjete za iskrcaj ulova.

Tom prigodom nazočnima se obratio i gradonačelnik Ivan Dabo te uputio zahvalu svim sudionicima u projektu, s posebnim priznanjem Vladi Republike Hrvatske, ministrici Mariji Vučković, ministru Olegu Butkoviću, Ličko-senjskoj županiji, te županu Ernestu Petryu, za njihovu podršku i suradnju.

„Ovi projekti, koji predstavljaju kamen temeljac za budućnost Novalje, rezultat su bliske suradnje lokalne samouprave s Vladom Republike Hrvatske. Uz potporu EU fondova, Grad Novalja usmjerio je svoje resurse i energiju na stvaranje boljih uvjeta za život svojih stanovnika, te poticanje gospodarskog, ribarskog, pomorskog i poljoprivrednog razvoja“, rekao je.

Ranije istoga dana, u Gradskoj upravi održan je i radni sastanak s ministrom Olegom Butkovićem, sa suradnicima i ministricom Marijom Vučković sa suradnicima, na temu buduće, uspješne suradnje.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskrs na Rivijeri Crikvenica

Opušten ambijent uz more, toplo proljetno sunce, neodoljivi mirisi i boje prirode koja se budi, ugodno društvo i dašak tradicije formula su za sjajan provod. 30.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video