Postavke
kolačića

Svečanost proglašenja najboljih sportaša Ličko-senjske županije

Zajednica sportova Ličko–senjske županije jučer 9. veljače u prepunoj dvorani KIC-a Gospić organizirala je svečanost povodom Dana sporta Ličko-senjske županije ujedno i proglašenja najboljih sportaša Ličko–senjske županije za 2023. godinu.

Dobitnicima su čestitali državni tajnik Tomislav Družak, glavni tajnik HOO Siniša Krajač i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić.

Zamjenica župana uz čestitke nagrađenim sportašima i laureatima navela je kako Ličko-senjska županija neprestano povećava ulaganja u sport na svim razinama ako bi se sto više djece i mladih uključilo u aktivno bavlje je sportom. To se posebno ogleda ulaganjima u obnove nekoliko školskih igrališta i terena, bilo za bavljenje rekreacijskim ili profesionalnim sportom. Nedavno je završeno školsko igralište u PŠ Švica, a pri kraju su radovi na igralištu PŠ Sinac. Nedavno smo aplicirali za  gradnju sportskog igrališta u Brinju, a uskoro slijedi i školsko sportsko igraliste u Senju. 

Ovim putem se zahvaljujem Ministarstvu turizma i sporta što nas neprestano prati i podupire, zaključila je zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić.

U svojem govoru glavni tajnik HOO Siniša Krajač prenio je pozdrave cijele olimpijske obitelji i čestitao domaćinima na stalnim ulaganjima u sport Ličko-senjske županije, što je evidentno po sportskim terenima i sve boljim rezultatima. 

Državni tajnik Tomislav Družak nije dvojio koliko je važan novi Zakon o sportu. Pri tome smo u mnogo čemu bili u pravu, a uz to postoje mnoge dopune koje će se uskoro ugraditi u taj Zakon. Sportska zajednica u ovoj Županiji ima izuzetno važnu ulogu, a to svojim dolascima potvrđujemo i svojim dolaskom, tako pokazujemo koliko cijenimo rad predsjednika Zajednice Milana Radoševića, vašeg župana i cijele garniture ljudi koji skrbe o sportu. Zapravo, koliko cijenimo sve sportašice i sportaše vaše županije.

Posebne nagrade u kategoriji doprinosa razvoju sporta u 2023. godini dobili su Dražen Sladović, Predrag Bakarić, Igor Šuper, Ivica Sušić, Tamara Stilinović, Marko Mataija, Josipa Milković, Matija Podnar, Snježana Jurinić, NP Plitvička jezera, Kroma d.o.o. Gospić i Lika-ceste.

Priznanje za medijsku promociju sporta „Grga  Rupčić“ primio je Zoran Orešković, dok je najbolji dječji vrtić Ličko-senjske županije Dječji vrtić „Pahuljica“ iz Gospića.

U kategoriji Perspektivnih sportaša i sportašica – mlađi uzrasti Ličko-senjske županije u 2023.g, nagrade su dobili: Ivano Krpan,član Taekwondo kluba Gacka, Šime Badurina iz  Taekwondo kluba Novalja, Mladen Marković, član Rukometnog kluba Gospić i Anja Rukavina također iz Rukometnog kluba Gospić.

U kategoriji perspektivna sportska ekipe u mlađim uzrastima Ličko-senjske županije u 2023.g. nagradu su dobili: dječaci 2008./2009. Rukometnog kluba Gospić i Ženski rukometni klub Senia iz Senja. 

U kategoriji najboljeg sportaša i sportašice do 18 godina starosti, nagradu su dobili: Romano Bako član Hrvačkog kluba Gospić, Jelena Marincel iz Taekwondo kluba Gacka, Laura Trol članica Taekwondo kluba Novalja i Borna Benković članica Ženskog košarkaškog kluba Gospić.

U kategoriji Najbolji trener Ličko-senjske županije u 2023.g nagradu je dobio Tomislav Lopac. 

U kategoriji za najboljeg sportaša i sportašicu Ličko-senjske županije u 2023. nagradu su dobili: Rino Mašić član Kluba za obaranje ruku Arktos i Karla Lončar članica Taekwondo kluba Gacka.

Najbolji muški sportski klub Ličko-senjske županije u 2023. je Rukometni klub Senj. 

U kategoriji za najbolji ženski sportski klub Ličko-senjske županije u 2023. nagradu je dobio Ženski kuglački klub Plitvice. 

Nagradu za životno djelo u sportu Zajednica za 2023.godinu dodjeljuje Budimiru Peraniću kao osobi koja je sport Ličko-senjske županije zadužila kroz nogomet.

Podijelite sadržaj
Play Video

“Moje zdravlje, moje pravo!”

Svjetski dan zdravlja svake godine obilježava se 7. travnja kako bismo posvetili pažnju cijelog svijeta na određenu zdravstvenu temu. Ove godine, 7. travnja 2024. svjesni

Podijelite sadržaj
Play Video