SVETI HUBERT Na Udbinu dolazi tisuću lovaca

XIII. svečana proslava Sv. Huberta zaštitnika lovaca i lovstva u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza i suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede održat će se u subotu 5. studenoga 2022. godine u Udbini. 

Svečana proslava održava se u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini, na području Ličko-senjske županije, Lovačkog saveza Ličko-senjske županije i općine Udbina. 

Program proslave započinje jutarnjim okupljanjem članova i članica HLS-a, sudionika svečanosti koji pristižu organiziranim autobusnim prijevozom iz svih županijskih lovačkih saveza gdje se očekuje dolazak preko 1000 lovaca iz cijele Hrvatske. Okupljanje svih sudionika svečanosti traje do 10:00 sati.   

Proslavi će nazočiti izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković, koja će se nakon misnog slavlja obratiti svim okupljenima. Svečanosti će također nazočiti Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije. U proslavi sudjelovat će i mnogobrojni državni dužnosnici koji su najavili svoj dolazak. 

Svi sudionici sudjelovat će u zajedničkoj Milenijskoj fotografiji Šime Strikomana  u obliku vuka, nakon koje započinje svečana procesija prema Crkvi hrvatskih mučenika. 

Svečano misno slavlje s početkom u 11:00 sati predvodit će mons. mr. Zdenko Križić, biskup Gospićko-senjske biskupije. 

Nakon misnog slavlja lovci branitelji položit će Spomen kamen svim preminulim lovcima braniteljima u Spomen parku Crkve hrvatskih mučenika. 

Nakon polaganja Spomen kamena održat će se zajednički ručak za sve sudionike. 

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video