Postavke
kolačića

Sveti Luka u Podlapači

Povodom obilježavanja blagdana Sv. Luke u crkvi u Podlapači održana je danas misa, nakon čega su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen ploče hrvatskim žrtvama 1. i 2. Svjetskog rada, te Domovinskog rata, kao i svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i preminulim stanovnicima mjesta Podlapača i okolnih mjesta.

Vijence su položili i svijeće zapalili župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, načelnik Općine Udbina Josip Seuček, Nikola Mažar-Boban u ime lovaca te mještani Podlapače.

Na današnji dan prije 30 godina stradala je i prva žrtva Domovinskog rata u Podlapači, koja je bila jedino mjesto na području općine Udbina sa većinskim hrvatskim stanovništvom i koja je bila okupirana tijekom cijelog Domovinskog rata.

Riječi molitve ispred spomenika predvodio je preč. Josip Šimatović, dok je misno slavlje u crkvi Sv. Luke predvodio don Anđelko Kaćunko uz koncelebraciju preč. Josipa Šimatovića i popa Ante Luketića.

Podijelite sadržaj
Play Video

Bogoslovi stigli u Drežnik Grad

Prvi dan Kolonija, bogoslovi su stigli u Drežnik Grad kod domaćina vlč. Dine Rupčića. U župi sv. Antuna Padovanskog bit će smješteni sve dane Kolonija.

Podijelite sadržaj

Vodeni party za najmlađe u Lovincu!

Poziv malima, ali i hrabrim velikima. U niskom smo startu za veliki vodeni party ovog vikenda. Obvezna oprema: vodeni pištolji, puške, kante, vrtne poljevače, sve

Podijelite sadržaj
Play Video