Postavke
kolačića

Svjetski dan sindroma Down!

Na dan 21. ožujka, obilježavamo Svjetski dan sindroma Down, datum koji simbolično odzvanja s tri kopije 21. kromosoma, odražavajući trisomiju 21, jedinstvenu nit života koja plete priču o raznolikosti i snazi.

Šarene čarapice, nesparene, ali snažne u svojoj poruci, postale su više od simbola; one su tihi podsjetnik na ljepotu različitosti, na to kako svaki par kromosoma, poput svake čarapice, pripovijeda svoju priču. One nisu znak nesposobnosti, već prozor u svijet gdje svaka nit ima svoje mjesto, gdje svaki uzorak ima svoj značaj.

Svaka šarena čarapica je slavlje individualnosti, podsjetnik da, iako smo različiti, dijelimo istu ljudskost. Osobe sa sindromom Down su tkivo naše zajednice, njihove niti se prepliću s našima u vrtićima, školama, na radnim mjestima, unutar obitelji i prijateljstava. Mogućnosti za osobe sa sindromom Down danas su daleko veće nego u prošlosti, a pozitivni pomaci plod su zajedničkih napora roditelja, stručnjaka i šire zajednice.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Plenković u petak dolazi u Gospić

HDZ Ličko senjske županije u petak će u 17 sati u Gospiću u objedinjenoj svečanosti obilježiti 34.godine postojanja. Ličko senjska županija 34.godine je najveći hrvatski

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video