Postavke
kolačića

“Tata” Facebooka počeo uzgajati krave

Dok mnogi bježe sa sela i uzgoja stoke “tata” Facebooka počeo je uzgajati krave. “Počeo sam uzgajati stoku na ranču Ko’olau na Kauaiju, a cilj mi je proizvesti najkvalitetniju govedinu na svijetu. Goveda su wagyu i angus, bit će hranjena brašnom od makadamije, a pit će pivo koje proizvodimo na imanju“, dio je objave koju je Mark Zuckerberg, osnivač i izvršni direktor tvrtke Meta koja obuhvaća različite platforme i tehnologije, uključujući društvene mreže poput Facebooka i Instagrama

Nadalje piše kako želi da čitav proces bude lokalan i na temeljima kružne ekonomije. Kaže da svaka krava pojede 2,3 do 4,6 tona hrane godišnje, za što mu treba puno stabala makadamije koje daju istoimeni plod, orah bogat vitaminima, mineralima i proteinima. 

U sadnji stabla makadamije pomažu moje kćeri koje brinu i o našim životinjama raznih vrsta. Još smo na početku putovanja i zanimljivo je razvijati ga svake sezone. Od svih mojih projekata, ovaj je najukusniji“, zaključio je u objavi. 

Riječ je o kompleksu vrijednom 100 milijuna dolara, piše wierd, a koji se nalazi na havajskom otoku Kauai. Imanje navodno uključuje i podzemno sklonište opremljeno vlastitim izvorima hrane i energije. 

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video