Postavke
kolačića

Terenske radionice na arheološkom lokalitetu Stari grad Otočac

U sklopu “Muzejskog boravka”, novog edukativnog programa Muzeja Gacke, ovaj tjedan Muzej Gacke provodi terenske radionice na arheološkom lokalitetu stari grad Otočac smještenom u donjem gradu.

Radionice se provode u suradnji s Osnovnom školom Zrinskih i Frankopana Otočac, točnije sa svim šestim i osmim razredima, te u suradnji sa Srednjom školom Otočac, sa svim prvim razredima. Jedan školski sat rezerviran je za obilazak starog grada Otočca, a teme s kojima se učenici upoznaju tiču se srednjeg vijeka, Frankopana, grada na vodi, Otočke biskupije i Otočke pukovnije, arheoloških istraživanja i lasinjske kulture.

Radionica je popraćena edukativnim listićima koje je izradio Smak kolektiv d. o. o. i ilustratorica Zrinka Ostović. Programu potporu osiguravaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Otočac.

Izvor: Muzej Gacke

Podijelite sadržaj
Play Video

“Brinjsko ljeto 2024”

Pridružite nam se ovoga ljeta na raznim događanjima tijekom srpnja, kolovoza i rujna u Brinju! Turistička zajednica Brinje po prvi puta je izradila QR kod

Podijelite sadržaj

Susret partnerskih škola u Senju

Održan je 1. susret tri partnerske škole koje sudjeluju u eksperimentalnom projektu Cjelodnevne škole(CDŠ), OŠ S. S. Kranjčevića Senj, OŠ Podolice iz Koprivnice i OŠ

Podijelite sadržaj
Play Video