Postavke
kolačića

Terenske radionice na Fortici u suradnji s Osnovnom školom Zrinskih i Frankopana Otočac i Srednjom školom Otočac

Povodom “Međunarodnog dana muzeja”, koji se obilježava 18. svibnja, i u sklopu “Muzejskog boravka”, novog edukativnog programa Muzeja Gacke, ovaj tjedan Muzej Gacke provodi edukativne terenske radionice na arheološkom lokalitetu u samom gradu – na Fortici.

Radionice se provode u suradnji s Osnovnom školom Zrinskih i Frankopana Otočac, točnije sa svim šestim i osmim razredima, te u suradnji sa Srednjom školom Otočac, sa svim prvim razredima. Jedan školski sat rezerviran je za obilazak Fortice, a teme s kojima se učenici upoznaju tiču se povijesti utvrde, renesanse, arheoloških istraživanja, Vojne krajine, Otočke pukovnije, otočkih graničara i senjskih uskoka. Radionice je održao kustos Dubravko Grčević.

Radionica je popraćena edukativnim listićima koje je izradio Smak kolektiv d. o. o. i ilustratorica Zrinka Ostović. Programu potporu osiguravaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Otočac

Učenici su prije terenske nastave dobili jasne zadatke koje trebaju riješiti, a rezultate će prezentirati na slijedećem satu Povijesti.

Rad izvan učionice potiče veću aktivnost učenika, potiče ih na istraživanje te međusobnu suradnju.

Podijelite sadržaj

The coklje fest u Otočcu

Ovim putem OTVARAMO i prijave za “najbećarac. Osmislite šaljiv, zanimljiv i simpatičan bećarac te ga uz ime, prezime i mjesto stanovanja, pošaljite na mail tzg.otocca@gmail.com.

Podijelite sadržaj
Play Video