Postavke
kolačića

Tim Pukovnije Vojne policije osvojio treće mjesto na natjecanju službenih pasa za detekciju droga i eksploziva

Od 32 natjecatelja iz Poljske, Češke, Njemačke i Hrvatske, hrvatski tim na čelu s nadnarednikom Zdenkom Mirtom sa službenim psom za detekciju droga imena Gunny Issy Top osvojio je izvrsno treće mjesto.

Pripadnici Pukovnije vojne policije sa službenim psima sudjelovali su na Natjecanju službenih pasa za detekciju droga i eksploziva koje je održano u organizaciji Žandarmerije Republike Poljske u poljskom gradu Ruciane-Nida| Foto: Pukovnija vojne policije

Pripadnici Pukovnije Vojne policije sa službenim psima sudjelovali su na natjecanju službenih pasa za detekciju droga i eksploziva održanom početkom lipnja 2024. u poljskom gradu Ruciane-Nidi. Organizator natjecanja bila je Žandarmerija Republike Poljske.

Od 32 natjecatelja iz Poljske, Češke, Njemačke i Hrvatske, hrvatski tim na čelu s nadnarednikom Zdenkom Mirtom sa službenim psom za detekciju droga imena Gunny Issy Top osvojio je izvrsno treće mjesto u skupini. Dobar je plasman ostvario i tim narednika Luke Oštreka: s osvojenih 685 bodova bio je deveti.

Nadnarednik Mirt izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem te istaknuo kako je to potvrda stručnosti i kontinuiranog i predanog rada.

Riječ je o međunarodnom natjecanju koje je bilo podijeljeno u dvije skupine. U jednoj su se natjecali pripadnici Žandarmerije Republike Poljske, dok su u drugoj bili svi inozemni natjecatelji, kao i pripadnici drugih cjelina Oružanih snaga te sigurnosnih službi Republike Poljske.

Izvor: Ministarstvo obrane RH

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video