Tko je Hrvoje Ostović, Zapovjednik vatrogasaca Ličko senjske županije : podobni vatrogasni Mačak koji je politizirao vatrogastvo

Jedan od dugovječnijih osoba na javnim funkcijama u Ličko senjskoj županiji je vatrogasni Zapovjednik Ličko senjske županije Hrvoje Ostović , koji je posljednjih osam godina ili dva mandata zapovijedao vatrogasnim sustavom Ličko senjske županije.

Ostović je jedan od onih mladih koji je odlično profitirao članskom iskaznicom HDZ-a, još od vremena kada je postao predsjednik mladeži HDZ-a u Otočcu preko čega je 2009.godine kao padobranac probio na mjesto zamjenika gradonačelnika Otočca.

Sama činjenica da je Ostović postao zamjenik gradonačelnika Otočca sa samo 25 godina praktično bez dana radnog staža, govori da je vatrogasnog Zapovjednika bije glas podobnog, što je nastavio kada je već dva mandata biran za vatrogasnog Zapovjednika LSŽ, iako bez većeg vatrogasnog staža koga i nije mogao skupiti na godine života.

Mnogi to godinama tumače kao ruganje sa starim vatrogascima u Lici i časnom profesijom.

Kako je postajao Zapovjednik ličko senjskoj vatrogastva je posebna priča koja ide u sferu mnogih iz čudesa svrgnute političke gubernije u Lici, jer postati i biti Zapovjednik vatrogasaca u županiji nije se moglo bez političke lojalnosti, podobnosti i ulizivanja što je stara priča. Ostović je to svojim javnim djelovanjem posljednjih godina i dokazao.

Za sva napredovanja i funkcije upućeniji tvrde da Ostović puno duguje bivšem županu Milanu Jurkoviću, mnogi tvrde mentoru koji je trenutno predsjednik vatrogasne zajednice Ličko senjske županije.

UZURPACIJA FUNKCIJE VATROGASNOG ZAPOVJEDNIKA

Ostović je prije nekoliko mjeseci kao drugi poput bivšeg gradonačelnika Otočca Marija Barkovića kome je Ostović svojevremeno bio zamjenik okrenuo leđa HDZ-u i pridružio se otpadnicima HDZ-a koji godinama dobro živjeli od HDZ-a, baš kao i sam Zapovjednik.

Neki drugi jesu. no to Ostović to nije javno skrivao već se javno naslikavao i pružao javne potpore uzurpirajući funkciju županijskog vatrogasnog zapovjednika, što je najbolje demonstrirao za potresa u Petrinji kada je uključio u predizbornu kampanju svrgnutog političkog gubernatora Like.

U kolovozu 2018.godine Ostović je uzurpirao funkciju vatrogasnog zapovjednika LSŽ i dao javnu podršku bivšem županu čime je javnosti otkrio da je čovjek svrgnutog političkog gubernatora Like. To je bilo prvi puta u povijesti vatrogastva da jedan vatrogasni Zapovjednik daje javnu podršku lokalnom političkom dužnosniku, što samo potvrđuje da je Ostović na istaknutu funkciju došao političkom podobnosti , što je bilo gadljivo za vatrogasni sustav koji bi trebao biti apolitičan.

Kako je dva puta biran za zapovjednika krije sve tajne.

Vatrogasni mačak iz Otočca javnosti je postao poznat još 2010.godine kada je kao zamjenik gradonačelnika Otočca skrivio prometnu nesreću, pokušao pobjeći, ali je izgubio kontrolu nad vozilom i prevrnuo se tada na krov.

Prednjom stranom automobila udario je u stražnji dio Golfa gospićkih oznaka, kojim je u istom smjeru vozio 43-godišnjak. Nastavio je voziti te se u zavoju, kilometar dalje od prometne nesreće, službenim autom izletio s ceste i prevrnuo na krov.

Lakše je tada bio ozlijeđen kao i putnica iz Golfa. Ostoviću, koji je tada upravljao Passatom zagrebačkih registracijskih oznaka, u krvi je izmjereno 2,05 promila alkohola.

Javnost je tada tražila ostavku, no Ostović nije podnio, jer je imao političku zaleđinu u HDZ-u.

Podijelite sadržaj