JAČI OD STRUJE Tko je jaka veza “špaga” Milinovića preko koje je zaposlio “pola” obitelji u Upravi HEP-a u Zagrebu ?

Darko Milinović, bivši župan ima jake “veze ” u vrhu Hrvatske elektroprivrede u Zagrebu kada je uspio zaposliti “pola” svoje obitelji.

Najprije je zaposlio kćer Antoniju Milinović Abramović, i nećakinju Ivonu Žarković, a sredinom prošle godine netom nakon što je izgubio izbore za župana uspio je u Upravu HEP-a zaposliti “zbrinuti” i sina Marka Milinovića koji prema tvrdnjama samog Milinovića u vrh HEP-a došao iz privatnog sektora.

Zapošljavanja su se odigrala u tajnosti, jer uvijek transparentni Milinović skrivao je kao “zmija noge” obiteljska zaposlenja i to ne svagdje, jer tko god se dočepao posla u HEP-u taj se u javnosti tretira kao srećković.

Da nije tjednik NACIONAL napao direktora ODS -a u Zagrebu Nikolu Šulentića da će osam sretnika preko veze, a točno je 12 dobiti poslove na novom Call Centru HEP-a u Lovincu gdje se pojavila i slika Milinovića i njegove optužbe na društvenim mrežama o pogodovanju u zapošljavanju nove županijske vlasti, možda nikad javnost ne bi doznala da je upravo sam Milinović “pola” svoje obitelji zaposlio, ne na Call centru u Lovincu nego u samom vrhu HEP-a u upravi u Zagrebu.

TKO JE VEZA OSTAJE TAJNA ?

Milinović je očekivano priznao da je uspio zaposliti – zbrinuti dvoje od troje svoje djece u vrhu državne tvrtke, što je izazvalo silnu ljubomoru svih onih koji imaju problem zaposlenja svoje djece. Kako je nekadašnji politički gubernator Like uspio zaposliti svoju djecu u Upravi HEP-a Milinović ne otkriva, kada su raspisani natječaji i pod kojim uvjetima. Zanimljivo nakon napada Nacionala na direktora ODS-a grupe HEP-a Nikolu Šulentića otkrilo se da je Milinovićev sin Marko, diplomirani ekonomista sredinom prošle godine zaposlen u ODS u Zagrebu gdje je Šulentić Direktor, pod optužbama da će preko veze zapošljavati u Call centru u Lovincu.

Neslužbeno, kao moćne i jake veze Milinovića u upravi HEP-a u Zagrebu spominje se ime bivšeg člana Uprave HEP-a, Gospićana Nikole Rukavine koji od početka ove godine više nije član Uprave HEP-a, i koga veže dugogodišnje prijateljstvo sa bivšim ličkim političkim gubernatorom, te također Gospićanina Krešimira Ugarkovića, sina tajnika Lovačkog saveza Ličko senjske županije, umirovljenog načelnika kriminaliteta Mile Ugarkovića koji je postao poznat lokalnoj javnosti, jer je otvoreno davao podršku Milinoviću.

Krešimir Ugarković radi u upravi ODS-a u Zagrebu gdje je Šulentić direktor, gdje je sredinom prošle godine posao dobio Milinovićev sin, a ime Krešimira Ugarkovića u krugovima unutar Uprave HEP-a u Zagrebu spominje kao jedno od mogućih nasljednika Šulentića.

Podijelite sadržaj