TOP VIJEST Gospiću 6 milijuna kuna europskog novca za dogradnju dječjeg vrtića Pahuljica

Gradu Gospiću uspješno je prošao još jedan infrastrukturni projekt i povukao 6 milijuna kuna europskih sredstava za dogradnju  i  opremanje Dječjeg vrtića „Pahuljica“ u Gospiću, a sve u okviru nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

Projekt je uspješno prošao fazu procjene projektnih prijedloga u postupku dodjele bespovratnih sredstava, a službenici Gradske uprave su još jednom pokazali stručnost i znanje u uspješnom privlačenju EU sredstava.

  • PET NOVIH DNEVNIH BORAVAKA


Za realizaciju projekta Gradu Gospiću  bit će dodijeljeno 6.120.000,00 kn bespovratnih sredstava iz kojih će se financirati dogradnja i opremanje još pet novih dnevnih boravka te se na taj način riješiti problem neupisane djece na području grada.

„Vjerujemo da ćemo time olakšati roditeljima, i stvoriti bolje uvjete za razvoj djece kroz programe predškolskog odgoja i obrazovanja. Posebno nas raduje što je ovo još jedna potvrda da stručne službe Grada Gospića prate sve natječaje, pišu projektne prijave i povlače raspoloživa sredstva iz EU i nacionalnih fondova“ – istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša te dodala da će Grad Gospić i dalje osmišljavati i provoditi projekte uz maksimalno korištenje EU fondova te aplicirati na one natječaje koji doprinose razvoju cjelokupne zajednice.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video